VIRAGO
VIRAGE
VIRAGE ROSE
pjenušavo
vino
brut
0,75L
11%
alk.
Charmat metoda.
KN/kom
39,⁹⁰
1L = 55,20 KN
EUR/kom
5,30
1L=7,06 EUR
Delikatno pjenušavo vino napravljeno od
odabranih bijelih i crnih sorata grožđa
Crno grožđe se vinificira nakon kratkog
razdoblja maceracije (24-36h) na 8-10°C.
Boja: Sjajno ružičasto vino sa finim, du-
gotrajnim perlanjem.
Miris: divlje bobice i crveno bobičasto
voće poput maline, divlje jagode i crve-
nog ribiza, tipičan i čist.
Okus: Punog tijela, svilenkastog okusa
koji se poklapa sa mirisom.
Temperatura posluživanja: 6-8°C.
MASOTTINA, Italija
18
MASOTTINA
PROSECCO
PROSECCO ROSE
ZOI
MASOTTINA
pjenušavo
vino
brut
0,75L
11%
alk.
berba
2020.
KN/kom
58,⁹⁰
1L=78,55 KN
EUR/kom
7,82
1L=10,42 EUR
Sorte: 90% Glera, 10% Pinot Nero
Regija: Veneto, Prosecco D.O.C.
Charmat metoda
Rezultat je vinifikacije grožđa uglavnom
Glere s malim dodatkom crnog pinota
Boja: Svjetlo ružičasta s postojanim per-
lama
Miris: Upečatljivo je po mirisnim voćnim
notama šumske jagode, maline, ribizla i
trešnje, profil arome također sadrži ži-
vahne naznake breskve i marelice sa za-
vršnim cvjetnim dodirom.
Okus: mirisno, svježe s voćnim notama
koje i dalje prevladavaju. Elegantno i
nježno, ali u isto vrijeme živahno i svježe
s dugotrajnim završetkom.
Posluživanje:
Vrlo svestran u kombinaciji s hranom, iz-
vrstan pratilac uz ribu, bijelo meso i povr-
će na žaru.
Temperatura posluživanja: 6-8 °C.
MASOTTINA
10
BRUT DI PINOT
10
MASOTTINA
BRUT DI PINOT
pjenušavo
vino
brut
0,75L
12%
alk.
KN/kom
59,⁹⁰0
1L=79,87 KN
EUR/kom
7,95 EUR
1L = 10,60 EUR
Sorte: Pinot bijeli, Pinot crni i Pinot sivi
Charmat metoda, nakon fermentacije
pjenušac ostaje minimalno 6 mjeseci na
kvascima čime dobiva na profinjenosti.
Ovaj odležani pjenušac svijetle je slamna-
to žute boje sa finim i dugotrajnim per-
lanjem.
Boja: Svijetla slamnato žuta sa finim i po-
stojanim mjehurićima
J
Miris: Intenzivan i kompleksan sa tono-
vima korice kruha, dozrele marakuje
mediteranskih začina, timijana, origana i
vanilije.
Okus: Punog tijela, bogatog okusa, vrlo
harmoničan i pitak pjenušac
Posluživanje: Kao aperitiv poslužen sa
prženim povrćem ili povrćem sa roštilja.
Odlično se slaže sa prženom ribom te ka-
menicama, škampima, tartufima.
Temperatura posluživanja: 6-8°C
prodaje i distribuira VRUTAK d.o.o. Tečaj konverzije: 1EUR= 7.53450 KN 229