Vrutak katalog 01.11.2021. - 31.10.2022. - VIŠE NE VRIJEDI - stranica 234 *

thumbnail - Vrutak katalog - 01.11.2021. - 31.10.2022. - Sniženi proizvodi - džem, crno vino, Chardonnay, vino, pjenušavo vino. Stranica 234.
234 / 309

* Vrijedi u svim Vrutak prodavaonicama.

Proizvodi u ovom katalogu

 
MEZZACORONA, Italija LAGREIN PINOT GRIGIO TEROLDEGO ROT- MEZZA DI MÜLLER THURGAU Riserva Riserva TALIANO MEZZACORONA Quota Castel Castel Riserva Dolomiti 650 Castel pjenušavo ZOZP Firmian Firmian pjenušavo Trentino Trentino Firmian vino ZOI Trentino vino brut ZOI extra dry 0,75L 12,0% 0,75L 12,0% vino vino suho suho vino 0,75L 0,75L suho alk. 90 POINTS berba berba 0,75L 13,0% alk. 13,0% alk. 13,0% alk. alk. Vinitaly berba 2018. 2018. 2019. MOLLER THURGAU MEZZA LAEIN kn/kom kn/kom kn/kom kn/kom kn/kom 59,90 59,90 59,90 44,90 35,52 44,90 47,52 47,52 47,52 35,52 1L = 79,87 kn 1L = 79,87 kn 1L = 79,87 kn 1L = 59,97 kn 1L = 59,37 kn %3D %3D Tradicionalna vinifikacija pri kontoliranoj tempe- raturi 18-20"C. Dio, 40%, fermentiran je u inoks tankovima, a ostatak ( 60%) fermentiran je u Teroldego je autohtona sorta regije Trentino. za- sigurno najpoznatije crno vino i s pravom nazva- Sorte: 60% Chardonnay 30% Pinot BIjeli - 10% Muller Thurgau Vinogradi su smješteni u prekrasnoj dolini Cembra sjevero-istočno od grada Trento. Fermentacija: Bazno vino se fermentira 20-25 dana Boja: duboka rubin crve- па Valdi Miris: note zrelog bobiča- stog voća pogotovo crve- nog ribiza, džemasto. Grožde se bere I odabire no „kraljevskim" vinom Trentina. Riserva Terol- ručno, na početku rujna., Fermentacija se izvodi pri kontrollranoj temperaturi od 12 C 10-11 dana. Tada vino sazrijeva 4-6 mjeseci na kvascima. Nakon toga vino je padvrgnuto drugoj fermen- taciji u tankovima 15 dana. Fermentacija se zaustavlja hlađenjem, radi očuvanja prirodnog Sečera. Pjenušac sazrijeva na kvascima 3-5 mjeseci prije hladne stabili- zacije, filtracije i flaširanja. Boja: slamnato žuta s me- kanom pjenom I postojanim mjehuričima. pri kontroliranaj tempe- raturi 13-14"C koristeći Charmat methodu, uz do- davanje selekcioniranih kvasaca. Nakon fermen- dego proizvodi se samo u izuzetno dobrim godi- malim hrastovim bačva- ma, 1-2 godine starim. Nakon fermentacije vino Okus: delikatne note va- nilije, badema zbog odle- žavanja u drvenim bačva- ma 10 mjeseci. паmа. Dozrijevanje traje minita- mino 24 mjeseci, od čega barem 12 mjeseci u bari- baricima još ostaje u 6-8 mjeseci. Nakon 10- tacije vino se dalje razvija i ostavlja još 3 mjeseca na talogu. Boja: slamnato žuta sa lijepim zelenkastim tra- govima Miris: Vocпо, паznake žute breskve i bijele dinje. Okus: citrusno voće, ba- 11 mjeseci spaja se vino fermentiranou inoksu sa Izvrsne strukture, delikat- no s izbalansiranim kiseli- cima vinom fermentiranim u Boja: prekrasna rubinsko nama. baricima. crvena Miris: dozrelo Crveno Voće, džem od šljiva, crni ribiz. Boja: lagano žučkasta Miris: odiše zrelim voćem ( bijela breskva, kruš- ka,..), mirisavo bilje, npr. posušena kamilica Gastro preporuka: ape- ritiv, idealan izbor uz predjela, gratinirana jela iz pećnice, bijela mesa s palentom, izvrstan rezul- tat biti će uz tagliatelle i gljive Gastro preporuka: poslu- žiti na 16-18"C uz bogata i začinjena predjela, jela s ragu umakom, lazanje, glavna jela od divljači i meso s roštilja. Okus: punog tijela,har- monično, ugodno i slatko taninski, lagano barikiran Gastro prepor lično uz odreske, pečena lansirana kiselost i mine- Miris: bogate I Intenzivne arome svježeg voća poput crvene jabuke, kruške, bijele breskve I dinje. od- ralnost Crvena mesa, jela sa žara, dozreli sirevi Perlanje: konstantno pje- nušanje, mali i fini mje- hurići Okus: vočno, s ostatkom prirodnog šeera što ovom pjenušavom vinu daje rav- notežu u odnosu na ugodne kiseline koje daju svježinu. Gastro preporuka: ideal- no kao aperitiv, dobro se slaže sa svježim sirevima, lagana bijela riba, jela od povrća, jako dobro s plo- dovima mora Poslužiti pri 18-20°C ZLATNA MEDALIA Berliner Wein Trophy Poslužiti pri 10-12"C 2015 ZLATNA MEDALIA Posluživanje: samostalno Ili uz lagane voćne deserte. Poslužiti na 10-12 C. Sommelier Wine Aw. 2016 Poslužiti pri 7-8°C 234 prodaje i distribuira VRUTAK d.o.o.

Drugi katalozi Vrutak

Najnoviji katalozi