MASOTTINA, Italija
VIRAGE ROSE
PROSECCO ROSE
BRUT DI PINOT
ZOI
pjenušavo
pjenušavo
vino
pjenušavo
vino
vino
brut
brut
brut
0,75L
11,0%
0,75L
11,0%
0,75L
12,0%
alk.
alk.
alk.
berba
2020.
NOVO!
NOVO!
NOVO!
VIRAGC
MASOTTINA
MASOTTINA
kn/kom
kn/kom
kn/kom
39,90
54,90
59,90
31,52
43,52
47,52
1L = 53,20 kn
1L = 73,20 kn
1L = 79,87 kn
%3D
Delikatno pjenušavo vino napravljeno od
odabranih bijelih i crnih sorata grožđa
Sorte: 90% Glera, 10% Pinot Nero
Sorte: Pinot bijeli, Pinot crni I Pinot sivi
Reglja: Veneto, Prosecco D.0.C.
Crno grožđe se vinificira nakon kratkog
razdoblja maceracije (24-36h) na 8-10°C.
Charmat metoda, nakon fermentacije
pjenušac ostaje minimalno 6 mjeseci na
kvascima čime dobiva na profinjenosti.
Charmat metoda
Rezultat je vinifikacije grožda uglavnom Ovaj odležani pjenušac svijetle je slamna-
Glere s malim dodatkom crnog pinota
Charmat metoda.
to žute boje sa finim i dugotrajnim per-
Boja: Sjajno ružičasto vino sa finim, du-
gotrajnim perlanjem.
lanjem.
Boja: Svjetlo ružičasta s postojanim per-
Boja: Svijetla slamnato žuta sa finim i po-
stojanim mjehurićima
lama
Miris: divlje bobice i crveno bobičasto
voće poput maline, divlje jagode i crve-
nog ribiza, tipičan i čist.
Miris: Upečatljivo je po mirisnim voćnim
notama šumske jagode, maline, ribizla i
trešnje, profil arome također sadrži ži-
Miris: Intenzivan i kompleksan sa tono-
vima korice kruha, dozrele marakuje
mediteranskih začina, timijana, origana i
vanilije.
Okus: Punog tijela, svilenkastog okusa
vahne naznake breskve i marelice sa za-
koji se poklapa sa mirisom.
vršnim cvjetnim dodirom.
Okus: mirisno, svježe s voćnim notama
koje i dalje prevladavaju. Elegantno i harmoničan i pitak pjenušac
nježno, all u isto vrijeme živahno i svježe
s dugotrajnim završetkom.
Temperatura posluživanja: 6 - 8* C.
Okus: Punog tijela, bogatog okusa, vrlo
Posluživanje: Kao aperitiv poslužen sa
prženim povrćem ill povrćem sa roštilja.
Odlično se slaže sa prženom ribom te ka-
menicama, škampima, tartufima.
Posluživanje:
Vrlo svestran u kombinaciji s hranom, iz-
vrstan pratilac uz ribu, bijelo mesol povr-
će na žaru.
Temperatura posluživanja: 6-8°C
Temperatura posluživanja: 6 - 8 °C.
prodaje i distribuira VRUTAK d.o.o.
227
VIRAGE
MASOTTINA
VNILIOSVN