MARCHESI DI BAROLO, Italija
BARBERA MARAIA
NEBBIOLO
MADONNA
RURE
RUVEI
DEL MONFERRATO
D' ALBA MICHET
DEL DONO
Barbera d' Asti
Barbera d' Alba
ZOI
ZOI
ZOI
ZOI
ZOI
vino
vino
vino
vino
vino
suho
suho
suho
suho
suho
0,75L
13,5%
alk.
0,75L
13,0%
0,75L
13,0%
0,75L
14,5%
alk.
0,75L
14,0%
alk.
alk.
alk.
berba
berba
berba
berba
berba
2018.
2018.
2019.
2020.
2018.
MICHET
MADONSAiKIN
BERE
HIVEF
Aulera de
Morcia
A DE
kn/kom
kn/kom
kn/kom
kn/kom
kn/kom
79,90
149,90
99,90
79,52
79,90
109,90
87,52
63,52
110,52
63,52
1L = 106,53 kn
1L = 199,87 kn
1L = 133,20 kn
1L = 106,53 kn
1L = 146,93 kn
%3D
%3D
Barbera 100%
Nebbiolo 100%
Dolcetto 100%.
Barbera 100%.
85% Barbera, 15%
Nebblolo
Barbera je najklasičnija
Naziv Michet smije imati
samo specijalan "cuvee"
Nebbiola iz posebno oda-
branih vinograda, gdje su
loze u gustim klasterima,
što će dati vinu dublje
boje, veći ekstrakt i mine-
ralnost.
Boja je živahna, svijet-
la, duboko rubin-crve-
na. Kako stari, dobivat
će granatne odsjaje.
Boja je rubin-crvena s
Boja je rubinsko crvena
s intenzivnim ljubiča-
stim nijansama.
sorta regije Pijemonta.
ljubičastim nijansama.
Miris je svjež s voćnim
notama koje podsjeća-
Nos je svjež I voćan, ju na kupine, džem od
crvenog voća i začin-
ske mirise vanilije i
prženog lješnjaka.
Okus je pun i bogat, s
blagom trpkosti. Hras-
tova nota je lagana i
la i robustan, s blagom dobro uklopljena s os-
Berba: druga polovina
Miris je svjež, mirisan
i voćan, s jasnim, od-
mah prepoznatljivim podsjeća na džem od
rujna
Dozrijevanje: Nakon ne-
koliko mjeseciu tradici-
onalnim 30ha bačvama,
vino se pretače u bačve
od slavonske hrastovine.
mirisom Morello treš-
kupina i crvenog voća,
Vino je na dozrijevanju
jednu godinu, dijelom
u slavonskoj hrastovini
a dijelom u frnacuskim
baricima. Kupažiranje u
nje.
Okus je suh i skladan,
zbog niske kiselosti.
a ima začinske mirise
vanilije i prženog lješn-
jaka.
Okus mu je punog tije-
Senzorne karakteristike:
Arome su čiste, jasne na
divlje šumsko voće, ribiz,
višnje, vaniliju i paljenu
bačvu.
Poslužiti uz piletinu na
žaru ili pečenu, losos ili
velikim bačvama od sla-
vonskog hrasta.
trpkosti, Očigledna je
talim aromama.
njoke s crvenim uma-
drvenasta
karakteris-
Poslužiti
UZ
slana
kom i gljivama.
tika; međutim, lijepo
se stapa s ostalim oso-
binama.
predjela, jela s boga-
tim umacima i druga
Gastro preporuka:
Vrlo dobar pratilac za ti-
pična snažnija narodna
predjela, pečena ili pirja-
na mesa u glavnim jelima,
fini zreli sirevi koji nisu
prepikantni.
Gastro preporuka:
Izvrsne arome su namet-
jela od kuhanog li
Ovo
nule ovo vino kao odličan
Poslužiti
uz jela s
bijelim il crvenim
Također je
idealan pratioc uz sirne
plate i suhomesnate
proizvode.
pečenog mesa.
vino također poboljša-
va okus tradicionalnih
povrtnih juha. Idealan
je spoj za svježe nare-
ske i tvrde sireve.
izbor za predjela i glavna
jela, raznovrsna mesa ku-
hana i pečena, svinjetinu,
junetinu, fine sireve.
Poslužiti : pri 16"C-18°C
mesom.
Posluženje: pri 16°C
-18"C
90 BODOVA
Wine Spectator
(berba 2011.)
SREBRNA NAGRADA
Mundus Vini
MARCHESI D BARQLO
Antiche Cantine in Barelo
2018.
224
prodaje i distribuira VRUTAK d.o.o.