CARLO PELLEGRINO, Italija
FRAPPATO
NERO D' AVOLA
MOSCATO ZEBO
NERO D' AVOLA
PANTELERIA
MARSALA VERGINE
TARENI
TARENI
vino
CENTARE
PASSITO
SOLERAS
HQUOROSO
likersko
vino
vino
ZP
ZOZP
SECCO
ZP
ZOZP
slatko
vino
Zoi
suho
suho
suho
ZOI vino
likersko
0,75L
7,0%
alk.
slatko
0,75L
13,0%
alk.
0,75L
13,0%
0,75L
13,5%
alk
vino
suho
0,50L
15,0%
alk.
0,50L
19,0%
alk.
berba
berba
berba
alk.
2020.
2019.
2017.
2020.
NOVO!
NOVO!
TARENI
TARENI
PANTELLERIA
FRAPPATO
(ENTARE
Salina
nero d'avola
kn/kom
kn/kom
kn/kom
kn/kom
kn/kom
kn/kom
49,90
39,52
49,90
39.52
39,0
54,90
43,52
99,90
79,52
99,90
79,52
31,52
1L = 66,53 kn
1L = 66,53 kn
1L = 53,20 kn
1L = 73,20 kn
1L = 133,20 kn
1L = 133,20 kn
%3D
%3D
Sorta: Muškat
proizvodnje
provincija
područje
Sorta: Nero D Avola
proizvodnje:
otok Pantelleria (pro- grožđa:
Sorta: Frappato
Sorta: Nero D'Avola
Zona
Zona
Vinifikacija:
prijema
ji, grožde Muškata
nakon
proizvodnje vincija Trapani)
Proizvodnja: nježno
prešanje i tempera-
Zona
Trapani,
Marsale i Mazara del
Svijetle,
Grožde za ovo crno
granatno
crvene boje, inten-
zivnih mirisa i okusa
crvenog voća, šljive,
višnje i šipka sa na-
znakama ljubičice.
grožđa: zapadna Si-
cilija
vinari-
vino, pogodno
sve prilike, uzgaja se
u području Salemi nježno se preša i fer-
i Mazara del Vallo
talijanskoj provinciji
Trарani.
za
Vallo
Proizvodnja: Solera
sistem kroz 5 godina
u slavonskom hrastu
turno
kontrolirana
mentira pod tlakom
u inox tankovima u
uvjetima kontrolira-
ne temperature.
Vinifikacija: tradicio-
nalna, duga macera-
cija u termički kon-
troliranim uvjetima
fermentacija.
jačavanje vina
dadavanje
nog alkohola vinskog
porijekla i dodavanje
sUšenih
Po-
tj.
zapremine od S0hl i
80hl
neutral-
Crveno vino ugodne
svježine, vrlo lako za
Boja: jantarno žuta
s bakrenim refleksi-
Tamne rubinsko cr-
Mlado vino naglo se
hladi kada se posti-
grozdova
Proizvodnja: u inox
tankovima
vene boje sa nježnim
odsjajem ljubičestih
tonova. Svježeg miri-
sa ružinih latica, viš-
nje maraske i kupine.
piti.
sorte Zibibo.
jama
Miris: složeni, inten-
zivni, eterični, mirisi
gne željeni stupanj
ostatka šećera u vinu
te se tako zaustavlja
daljnja fermentacija.
Profinjene kiselosti
i mineralnih nota,
odličan pratilac mno-
gim jelima, a najbolje
odgovara uz lagana
bijela mesa, prženu
ribu ili pečenu na ro-
štilju te uz polu odle-
žane sireve, rižota.
Fermentacija u inoks
tankovima i daljnje začinskog bilja, su-
smirivanje u bocama.
Bоја: rubinskо спе-
па
Punog tijela, okusa Punjenje u boce slije-
višnje sa neodolji- di odmah po kratkom
vom svježinom, izvr- smirivanju u tankovi-
šeno citrusno voće,
duhan, kava, kara-
mel, kandirano voće,
vanilija.
Miris: intenzivna na
crveno voče, džem i
balzamično bilje juni-
Boja: nježno žuta sa
jantarnim sjajem
preporuka:
slaže se odlično sa
Voćem,
izbalansiranim
perusa i smole
Gastro
ma.
sno
Miris: intenzivan i
taninima i nježnim
dodirom vanilije.
Zebo je
Okus: suho, toplo, traje, džem od ma-
ugodan voćni završe-
tak, puno crnih tre-
Šanja i začina.
Moscato
sušenim
jedno izuzetno osvje-
žavajuće vino, umje-
reno pjenušavo sa
sitnim mjehurićima.
relica, med ad ba-
kolačima
ricotta
Temperatura posluži-
vanja: 16-18 "C
sirom, sezonskim si-
revim
Odlično se slaže uz
grema
lagana, bijela mesa,
Okus: toplo, usklađe-
no, traje
povrtna jela, srednje
dozrele sireve i blago
začinjena jela od div-
ljači.
Gastro preporuka:
mesna jela, mladi
Mirisi podsjećaju na
svježe nektarine, di-
nje i bijelu breskvu.
Temperatura posluži- Nježno, slatkasto sa
dugim završetkom.
Gastro
preporuka:
izvrsno se slaže s pi-
tama od voća, tvrdi
sirevi
sirevi.
vanja: 16-18 "C
218
prodaje i distribuira VRUTAK d.o.o.