CAPANNA, Italija
Capanna u vlasništvu
obitelji Cencioni od
1957. smještena je na
BRUNELLO
BRUNELLO
MOSCADELLO
ROSSO
DI MONTALCINO
DI MONTALCINO
DI MONTALCINO
DI MONTALCINO
ZOI
ZOI
sjeveru Montalcina u
predjelu
Osnovao Ju je Giusep-
pe Cencioni uz pomoć
svojih sinova Benita i
ZOI
Reserva
vino
ZOI
vino
vino
Montosoli.
suho
vino
slatko
suho
0,75L
14,5%
0,75L
9,5%
suho
0,75L
14,5%
0,75L
14,5%
alk.
alk.
alk.
Franca.
2015.
alk.
2019.
2018.
Počeli su s punjenjem
vlastitih vina ad 1960.,
a nakon što je Brunello
2015.
di Montalcino dobio
NOVO!
status DOC 1966. Giu-
seppe je bio jedan od
25 osnivača "Consor-
cio del Vino Brunello di
BRUNELLO
BRUNELLO
I MONTALCINO
Moscadello
ROSSO
DI MCINTALCING
D MCINTALINO
Montalcino".
Capanna vinariju i da-
nas vode članovi obl-
CAPANNA
CAPANNA
CAPANNA
CAPANNA
ISEAA
telji Cencioni s vino-
gradarskog i vinarskog
gledišta ali i surađuju
enologom Paolom Va-
gaggini.
2015
2018
kn/kom
kn/kom
kn/kom
kn/kom
299,90
699,90
558,72
99,90
139,90
11L52
Vinogradi su smješteni
u predjelu Montosoli
koji je oduvijek slovio
za najbolji položaj za
Brunello, sa svojom
jugoistočnom ekspozi-
cijom. Povoljna mikro-
klima i karakteristike
230,52
79,52
1L = 399,87 kn
1L = 933,20 kn
1L = 133,20 kn
1L = 186,53 kn
%3D
%3D
100% Sangiovese
Sorta: 100% Sangiovese
100% Muškat bijell
100% Sanglovese
Boja: intenzivno crve-
na, sa granitnim odsja-
jem.
Boja: svijetlo zlatna.
Boja: duboka rubinsko
Pažljivo odabrano grožde
iz najstarijih vinograda i
samo najbolje berbe.
Vinifikacija:
fermentacija sa
racijom (30-35 dana), s
kontroliranom tempera-
crvena
Miris: svjež s aromama
crvenog voća uz note
vanilije zbog odležava-
nja u bačvama od sla-
vonskog hrasta 6 - 10
mjeseci.
Okus: prati miris, do-
bre strukture, blago
Miris: karakteristična
tla utječu na proizvod-
nju vina sa iznimnom
strukturom al uvijek
s dobrim kiselinama,
elegantna i voćna.
Alkoholna
muškatna aroma
UZ
Miris:
intenzivan
mace-
intenzivan miris cvijeća
kompleksan,
voće i začini, vanilija,
miris koji traje.
crveno
zrelog voća.
turom i spontana malo-
laktična fermentacija.
Okus: sladak ali vrlo
harmoničan,
ugodne kiseline i tani-
ni, vrlo postojan.
Gastro preporuka: sva
Okus:
dobro izbalansiran s
Vinogradi se nalaze na
nadmorskoj visini od
250 do 300 metara, tlo
je uglavnom glinasto.
Odležavanje: U slavon-
skim hrastovim bačvama
kiselinama, karakteri-
stični voćni završetak.
od 10 do 25 hl više od 40
mjeseci, slijedi odležava-
nje u bocama najmanje
15 mjeseci.
taninski, vrlo postojan.
preporuka:
tjestenina s mesnim
raguom, pečeno bijela
I crvena mesa, jela od
šumskih gljiva, hladni
naresci i sir.
Gastro
Gastro preporuka: uz
deserte općenito, sla-
tamna mesa, a naroči-
to uz prženo, pečeno ill
grillano meso, divijač,
začinjene i zrele sireve.
Od- 1960.
novi vinogradi uz po-
sađeni su
doled.
Boja: tamno rubin crve-
stojeće, tako da je kroz
desetljeća površina vi-
nograda polako rasla.
na, snažna, živahna.
Temperatura posluži-
vanja: 18-20°C
Arome: voćne, vrlo inten-
zivne i složene, začinjene
nijansama crvenog voća,
džema i sladića
Danas površina vino-
Capanna, u vlasniš-
tvu obitelji Cenconi
od 1957. na sjeveru
Montalcina u predje-
lu Montosoli. Taj pre-
dio je oduvljek slovio
za najbolji položaj za
grada premašuje 20
hektara.
Okus: izvrsna struktura
80% ukupnih vinogra-
da čini Sanglovese,
kiselinsko-taninskim
komponentama, dobro
podržana sa mekim tani-
nima. Izuzetno postojan.
Posluživanje: pečeno cr-
veno meso, divljač i vrlo
odležani sirevi.
hektra su pod Muška-
tom bijelim, 1 hektar
pod Merlotom te oko
0,5 hektara pod Pino-
Brunello.
tom sivim.
prodaje i distribuira VRUTAK d.o.o.
217