Vrutak katalog 01.11.2021. - 31.10.2022. - VIŠE NE VRIJEDI - stranica 213 *

thumbnail - Vrutak katalog - 01.11.2021. - 31.10.2022. - Sniženi proizvodi - crno vino, champagne, Chardonnay, Pinot Noir, vino, pjenušavo vino. Stranica 213.
213 / 309

* Vrijedi u svim Vrutak prodavaonicama.

Proizvodi u ovom katalogu

 
PHILIPPONNAT, Francuska ROYAL RESERVE ROSE SUBLIME RESERVE 1522 GRAND CRU CLOS DE GOISSES pjenušavo pjenušavo pjenušavo vino pjenušavo vino vino brut vino sec extra brut extra brut 0,75L 12,0% alk. 0,75L 12,0% alk. berba 2008. 0,75L 12,0% alk. berba 2009. 0,75L 13,0% alk. berba 2014. berba 2009. IPPON LITPO: 90 bodova 94 boda 96 bodova The Wine Advocate The Wine Advocate The Wine Advocate 2019. 2019. 2019. PHILIPPONNAT PHILIPPONNAT 522 kn/kom kn/kom kn/kom kn/kom 349,90 449,90 599,90 1.299,90 1038,52 279,52 358,62 478,52 1L = 466,53 kn 1L = 599,87 kn 1L = 799,87 kn 1L = 1733,20 kn %3D Sorte: 75% pinot noir, 20% chardonnay, 5% pinot meunier Sorie: 69% pinot noir i 31% chardonnay. Sorte: 100% chardonnay. Sorte: 61% pinot noir i 39% chardonnay Vinifikacija: Dio vina vinificiran je u dr- venim batvama bez maloaktične fer- Vinilikacija: Koristi se samo sok iz pr- vog prešanja, uglavnom Grandi Pre- mier Crus groida iz srca Champagne vinogorja. Vinificirano tradicionainim metodama kaka bi se izbjeglo prijevre- mena oksidacija. Dio vina se proizvodi bez maloaktične fermentacije i bez upo- trebe drvene bačve kako bi se sačuvala njegova cjelokupna prirodna svježina I pobaljšao potencijal odležavanja. Doci- ranje od 30 g/ litra ne maskira karakter vina nii ugodnu kiselost. Odležavanja: od 6 do 8 godina da bi se dobila karakteristina zaokruženost od- Vinifikacija: Tradicionalna, djelomična vinifikacija u drvenim bačvama (37%) dovodi do veće slotenosti bez preura- Vininkacija: Koristi se samo sok iz prvog prekanja, uglavnom grožda Grand i Pre- mier Crus grodda iz sra vinogradarskog područja Champagne. 20 da 30% vina od- ležava u drvenim bačvama pomoću solera sustava bez gubitka svježine, kako bi se omogućilo rarvijanje složenih aroma, Pro vedena je djelomična maloaktična fermen tadja. Dodaje se jak crno vino od groida Pinot Noir iz Mareul-sur Ay i Riceys, dobi- vena maceradjom, 7 do 8% kako bi se do- bila njeina roze baja s vrlo izraženim voć nim okusom. Umjerena daziranje bruta 19 g/ litra) kako bi se održab ravnoteža İzmedu svjeline, voćnasti baz maskiranja karaktera i čistoće vina. mentacije kako bi se sačuvala svježina vina i omoguila mu skoženost Dozira- nje, ekstra brut, sa samo 4,258/ litra, to je samo treina uobičajene dose a brut šampanjac. njene oksidadije. Ne provodi se malak- tična fermentacija koja prirodnoj kiselo- sti vina omogučuje nadoknadu snažnog karaktera terora. Odležavanje: osam godina: Nakon tog vremena, svježina je jod uvijek vidljiva, ali korist od starenja na finom talogu dostigla je puni potencijal. Nakon opti- malnog odležavanja u podrumu, 1522 mode se čuvati najmanje deset godina na hladnom i tamnom mjestu, kako bl razvio zaokruženost i složenost. Odležavanje: Produljeno odielavanje, 8 do 9 godina pri konstantnoj tempera- turi od 12 Cu povijesnim podrumima kuće u Mareuil-sur-Ayu, stavija se na tržište tek kad savršeno sazri, moie se čuvati nekoliko desetljeća i nastavit će se razvijati u pravim uvjetima. Dozni ek- strakt brut (4,25 g/ litra) daje potpunu izraženost i mineralnost ovog izuzetnog vinograda. lelanog Chardonnay vina. Ovaj šampanjac je vrlo ugodno piti od- mah, a dobro ce se održati i do 3 godine u prikladnom podrumu (tamno i hlad- nol. Tada će se razviti još više raokruže- nih i mednih aroma. Izgled: blijedo zlatna boja sa velikodus- nim, elegantnim mjehuricima. Miris: Ekspresivan nos žutog voča - ma- relice, manga, kruške i Russet jabuke, Fazvijajuči se u note tosta i meda. Okus: prozračan i uravnotežen, s nota- ma cvijela, meda ili kandiranog bijelog Voča, s naglašenim mineralnim karakte rom. Sloden i dugotrajan na nepcu. Ddležvanje: na talagu u padrumima na konstantnaj temperaturi od 12 C tri godi ne, daleko duže od zakonskog minimuma od 15 mjesecl. Izgled: Svijetla zlatine boje. Miris: Intenzivan, cvjetni nos, s notama vočnog cvijeta, treinje, bazge i btragovi- ma ljubičice. Izgled: Svijette zlatne boje, s finom, nježnom pjenom. Royale RéserVe Rosé treba uživati dok ja mlad kako biste cijenii njegovu vaćnost u potpunosti, ali će se i razvijati još nekoliko godina İzgled: Losas ružIGsta boja s bakrenim sja Jem. Nježna, kremasta i dugotrajna pjena. Miris: Prvinos otkriva ljetne bobies nota ma trešnje i divije jagade. Kasnije se razvi- jaju note kore citrusa i grejpa. Miris: U početku je nos vrio ekspresivan i sloien, sa začinjenim, tostiranim nota- ma čilija i papra. Nakon prozračivanja otkriva vočne mirise zrele trešnje. Okus: Ekspresivan I velikodušan, nudi arome tamnog vača (kupina, zreo -čak i kandiran cmi ribizl, cma treinja) u kom- binaciji a notama badema, naznakama suhog vota i orašastih plodava. Zavše- tak je izvanredno svjež. Okus: Svjei i voden mineralima. Vočne note treinje i začina vidljive su na kraju. Intenzivno, dabro strukturirana vino s. Eudesno dugim završetkom. Uparivanje: Ovaj Blanc de Blancs poseb- no pobaljšava hranu kremaste beksture popul foie gras, meso i perad kuhano sa suhim ili svježiTI vOčem. Savršena pratnija uz kinesku kuhinju (slatki i kiseli urnaci) i lagane deserte (voćn tart, nougat). Poslužiti lagano ohladeno (8 do 10"). Uparivanje: Savršena kombinacija uz filete divljači Cuvée 1552 čudesno je Olus: elegantan i čist. Pun i obilan na nep- cu, s dobrom kkelinomi laganom astrigen- tnošću koja ističe voćnost. Uparivanje: Kao aperitiv paslužen ohla den, all ne ledeno hladan (9 C). Pajačava dimljenu ribu i meso (Bunka, slanina) ili ru- ičasto meso (teletina, janjetin). Idealan dodatak ljetnim desertima s babičastim voćem. punag tijela, 3to ga čini izvrsnim lam- panjcem za posluživanje uz razna jela. Posluite ohladeno, all ne previše hlad- no, oko B do 9 "Ckao aperitiv ili 10 do 12"Cuz jelo. Uparivanje: Clos des Goisses je vrlo fino vino prije nego što je postalo vrlo fini šampanjac. Savršena i nezaboravna kombinacija uz jela jakog okusa paput divljai, tartufa, kavijara i mekanih sire- va. Kada je mlad, jednako se dobro slaže sškoljkama i bijelim mesom. prodaje i distribuira VRUTAK d.o.o. 213 1522

Drugi katalozi Vrutak

Najnoviji katalozi