Vrutak katalog 01.11.2021. - 31.10.2022. - VIŠE NE VRIJEDI - stranica 145 *

thumbnail - Vrutak katalog - 01.11.2021. - 31.10.2022. - Sniženi proizvodi - Plavac, vino, Dingač. Stranica 145.
145 / 309

* Vrijedi u svim Vrutak prodavaonicama.

Proizvodi u ovom katalogu

 
MILJENKO GRGIĆ, Trsteno, vinogorje Pelješac PLAVAC MALI POŠIP ZOi Zoi vino vino suho suho 0,75L 0,75L 16,0% 13,5% alk. alk. berba berba 2018. 2019. Obiteljska vinarija Grgić Vina osnovana 1996 od strane legendarnog Napa Valley vinara Miljenlca "Mike" Grgića, njegove kćeri Violet Grgić i nećaka Ive Jeramaza. Njihov cilj je proizvodnja vrhunskih tra- dicionalnih vina hrvatskih sorti grožđa. Vinarija Grgić se nalazi u Trsteniku na poluotoku Pelješcu, sjeverno od povije- snih zidina grada Dubrovnika, u Južnom vinorodnom području Hrvatske, s pre- PLAVAC HALL POŠIP that krasnim pogledom na Jadransko more. MIljenkova Grgić bogata prošlost vezana uz proizvodnju vina, iskustvo steceno dugogodisnjim radom, te nagrade I pri- znanja koja je do sada dobio Jamce da kn/kom kn/kom 218,99 155,00 128,60 1L = 291,99 kn 1L = 206,67 kn se u ovoj vinariji proizvade najkvalitet- nija vina svjetskog glasa. %3D Grožde za ovo izvrsno vino bira se iz najboljih vinograda poznatih lakacija Dingač i Trstenik na poluotoku Pelješcu. Vino je napravljeno u stilu i pod nadzorom Mi- ljenka Grgića koji je poznat u Kaliforniji i svije- tu kao jedan od najbolji proizvodača vina Chardonnaya i Zinfandela. Vino Pošip se proizvodi od bijelog grožda s istoimenim imenom Pošip, koje uspijeva na području Čare na otoku Korčuli. U ljetnom razdoblju blagi maestral hladi vino- grade na Korčuli i doprinosi umjerenoj tempe- raturi zraka koja pruža idealne uvjete bijeloj sorti grožda. Fermentacija Pošipa odvija se lagano na kon- troliranoj niskoj temperaturi oko 12 "C. Pod ovim uvjetima vino Pošip zadržava okus sortnih i voćnih aroma. Nakon fermentacije, vina odstoje četiri do šest mjeseci u posebnim bačvama od francuskog hrasta. Zbog niske op- skrbe zraka, vino diše i dalje se razvija. Istovre- meno kroz hrastove bačve vino se obogaćuje ugodnim ekstraktima arome vanilije. Nakon punjenja u boce od 0,751, vino dozrijeva oko šest mjeseci u hladnom podrumu. Tijekom tog vremena, raznolikost okusa vina Pošip uje- Sva vina vinarije Grgić u Trsteniku ima- ju vrhunsku razinu kvalitete i Pošip kao I Plavac Mali su već više puta nagrađeni i priznat kao najboljo hrvatska vina na tržištu. Fermentacija ovog vrhunskog vina odvija se s prirodnim kvascima na kontroliranoj tempera- turi zbog čega zadržava svoj karakter i voćni okus. Nakon fermentacije, vino odstoji oko 15 mjeseci u posebnim bačvama od francuskog hrasta, koje vinu daju ugodan okus hrastovi- пе. Nakon toga vino sazrijeva oko dvije godina u bocama, u kojirma se arome sjedinjuju te do- biva profinjen okus. Vino Plavac mali sadrži 14 -15,5 % alkohola i dinjuje se sa aromama hrastovih bačvi i stvara oko 5 do 5,5 g kiseline jedinstveni buke, što je tipično za vina koja su proizvedena po metodi Milj Nakon proizvodnog procesa vino sadrži 13 -14,5 % alkohola i ugodnih 6 g kiseline po litri. Vino Pošip je zlatno žute boje, preporučuje se piti ohlađeno na temperaturi izmedu 10 i 12 "Ci preporučuje se uz razne školjke, lagane si- reve i ribu spremljenu na razne načine. po litri. Grgića. Plavac mali bogat je s nježnim taninima i ugodnim aromama kupine i dalmatinskog cvi- jeća, rubinasto crvene boje. -Trstenik - Croatia Preporučuje se piti na temperaturi oko 18 "C. Predlažemo ga piti uz crveno meso, pečenja, divljač i jake sireve. Uživajte u ovom jedinstvenom vinu i nemojte zaboraviti nazdraviti s dobrim prijateljima. Uživajte u ovom jedinstvenom vinu i nemojte zaboraviti nazdraviti s dobrim prijateljima. prodaje i distribuira VRUTAK d.o.o. 145

Drugi katalozi Vrutak

Najnoviji katalozi