MILJENKO GRGIĆ, Trsteno, vinogorje Pelješac
PLAVAC MALI
POŠIP
ZOi
Zoi
vino
vino
suho
suho
0,75L
0,75L
16,0%
13,5%
alk.
alk.
berba
berba
2018.
2019.
Obiteljska vinarija Grgić Vina osnovana
1996 od strane legendarnog Napa Valley
vinara Miljenlca "Mike" Grgića, njegove
kćeri Violet Grgić i nećaka Ive Jeramaza.
Njihov cilj je proizvodnja vrhunskih tra-
dicionalnih vina hrvatskih sorti grožđa.
Vinarija Grgić se nalazi u Trsteniku na
poluotoku Pelješcu, sjeverno od povije-
snih zidina grada Dubrovnika, u Južnom
vinorodnom području Hrvatske, s pre-
PLAVAC HALL
POŠIP
that
krasnim pogledom na Jadransko more.
MIljenkova Grgić bogata prošlost vezana
uz proizvodnju vina, iskustvo steceno
dugogodisnjim radom, te nagrade I pri-
znanja koja je do sada dobio Jamce da
kn/kom
kn/kom
218,99
155,00
128,60
1L = 291,99 kn
1L = 206,67 kn
se u ovoj vinariji proizvade najkvalitet-
nija vina svjetskog glasa.
%3D
Grožde za ovo izvrsno vino bira se iz najboljih
vinograda poznatih lakacija Dingač i Trstenik
na poluotoku Pelješcu.
Vino je napravljeno u stilu i pod nadzorom Mi-
ljenka Grgića koji je poznat u Kaliforniji i svije-
tu kao jedan od najbolji proizvodača
vina Chardonnaya i Zinfandela.
Vino Pošip se proizvodi od bijelog grožda s
istoimenim imenom Pošip, koje uspijeva na
području Čare na otoku Korčuli.
U ljetnom razdoblju blagi maestral hladi vino-
grade na Korčuli i doprinosi umjerenoj tempe-
raturi zraka koja pruža idealne uvjete bijeloj
sorti grožda.
Fermentacija Pošipa odvija se lagano na kon-
troliranoj niskoj temperaturi oko 12 "C.
Pod ovim uvjetima vino Pošip zadržava okus
sortnih i voćnih aroma. Nakon fermentacije,
vina odstoje četiri do šest mjeseci u posebnim
bačvama od francuskog hrasta. Zbog niske op-
skrbe zraka, vino diše i dalje se razvija. Istovre-
meno kroz hrastove bačve vino se obogaćuje
ugodnim ekstraktima arome vanilije. Nakon
punjenja u boce od 0,751, vino dozrijeva oko
šest mjeseci u hladnom podrumu. Tijekom
tog vremena, raznolikost okusa vina Pošip uje-
Sva vina vinarije Grgić u Trsteniku ima-
ju vrhunsku razinu kvalitete i Pošip kao
I Plavac Mali su već više puta nagrađeni
i priznat kao najboljo hrvatska vina na
tržištu.
Fermentacija ovog vrhunskog vina odvija se s
prirodnim kvascima na kontroliranoj tempera-
turi zbog čega zadržava svoj karakter i voćni
okus. Nakon fermentacije, vino odstoji oko 15
mjeseci u posebnim bačvama od francuskog
hrasta, koje vinu daju ugodan okus hrastovi-
пе.
Nakon toga vino sazrijeva oko dvije godina u
bocama, u kojirma se arome sjedinjuju te do-
biva profinjen okus.
Vino Plavac mali sadrži 14 -15,5 % alkohola i dinjuje se sa aromama hrastovih bačvi i stvara
oko 5 do 5,5 g kiseline
jedinstveni buke, što je tipično za vina koja su
proizvedena po metodi Milj
Nakon proizvodnog procesa vino sadrži 13
-14,5 % alkohola i ugodnih 6 g kiseline po litri.
Vino Pošip je zlatno žute boje, preporučuje se
piti ohlađeno na temperaturi izmedu 10 i 12
"Ci preporučuje se uz razne školjke, lagane si-
reve i ribu spremljenu na razne načine.
po
litri.
Grgića.
Plavac mali bogat je s nježnim taninima i
ugodnim aromama kupine i dalmatinskog cvi-
jeća, rubinasto crvene boje.
-Trstenik - Croatia
Preporučuje se piti na temperaturi oko 18 "C.
Predlažemo ga piti uz crveno meso, pečenja,
divljač i jake sireve.
Uživajte u ovom jedinstvenom vinu i nemojte
zaboraviti nazdraviti s dobrim prijateljima.
Uživajte u ovom jedinstvenom vinu i nemojte
zaboraviti nazdraviti s dobrim prijateljima.
prodaje i distribuira VRUTAK d.o.o.
145