kobasice s
tjesteninom
Gotovo
30 minuztaa
!
Sastojci:
250 g kobasica, 2 glavice luka, 200 ml
pasirane rajčice, 1 žličica celerovog lista,
ulje, 200 g tjestenine, 50 ml bijelog vina, 1
žličica škrobnog brašna, 50 g kozjeg sira,
sol, papar.
priprema:
Na zagrijanom ulju popržiti sitno nasjeckan
luk, malo ga posoliti da prije omekša,
dodati kobasice narezane na tanke kolute
i kratko pržiti. Podlijati bijelim vinom,
pasiranom rajčicom i pustiti da zavrije. Uz
stalno miješanje dodati škrobno brašno
razmućeno u 200 ml vode da se ne stvore
grudice. Pred kraj dodati nasjeckan celerov
list, posoliti, popapriti i na laganoj vatri
pirjati oko 10 minuta. Uz umak poslužiti
kuhanu tjesteninu i sve zajedno posipati
naribanim kozjim sirom.
Dobar tek!
PIK
Kranjska kobasica
300 g
1 kg = 66,63 kn
PERUTNINA PTUJ
Extra
Pileća kobasica
500 g
1 kg = 17,98 kn
8
99
kn
Original
ili
povrćesm?
PIKO
Parizer
• Original
• S povrćem
19
99
kn
GAVRILOVIĆ
Pileće hrenovke
200 g
1 kg = 34,95 kn
44
99
kn/kg
GALA
Mesni narezak
150 g
1 kg = 39,93 kn
6
99
kn
5
99
kn
5