SVEČANOST U VAŠEM DOMU
Teleća koljenica
kao ispod peke
| električnu sjeckalicu stavi-
te 1 dl maslinova ulja, češ-
pa ih posložite oko mesa. Po-
novno zalijte vinom i mesnim
poslažite luk i korijen celera
narezane na kockice, zalijte
njak u granulama, namrvljeni dijelom mesnog temeljca i bi- temeljcem te prekrijte alumi-
mažuran, mljevenu jelog vina te stavite u pećnicu nijskom folijom, vratite u peć-
zagrijanu na 150 °C. Pecite oko
zajedno dobro izradite. Teleću jedan sat. Nakon toga koljeni- od 200 °C otprilike sat i pol.
cu ponovno premažite uma-
kom, a ostatak umaka prelijte
u posudu s krumpirom nare-
zanim na ploške i mrkvom na-
rezanom na četvrtine. Po po-
sušeni
slatku papriku i papar pa sve
nicu i pecite na temperaturi
koljenicu na nekoliko mjesta
zarežite oštrim nožem kako
biste presjekli žilice da se tije-
kom pečenja ne skuplja. Zatim
je natrljajte solju, premažite
pripremljenim umakom i po- trebi začinite solju i paprom,
ložite je na sredinu vatrostalne dodajte još malo maslinova
posude za pečenje. Oko mesa
PRIPREMITE (Z 4OSOBE):
1 teleća koljenica
1,2 kg krumpira
10 dag mrkve
1 crveni luk
> 10 dag korijena celera
1,5 dl mesnog temeljca
1,5 dl bijelog vina
> 1 žličica mljevene
slatke paprike
1 žličica češnjaka u
granulama
1 žličica sušenog
ulja, sastojke dobro izmiješajte
NED T
mažurana
> maslinovo ulje
> sol
раpar
A M MI7
GLAVNO JELO
. e Fesson kOR
ULTRA 99