POVRATAK KORIJENIMA
Steak s prženim
рaprikama,
tikvicama i lukom
Světlé
IZVORNO
CEŠKO PIVO
PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
• 1 kg goveđeg odreska (steak)
500 g crvene paprike
> 400 g tikvica
• 200 g ljubičastoga luka
• 70 ml maslinova ulja
> 1 grančica svježeg ružmarina
• 26 g soli
eso posolite prije ili po-
slije pečenja, prema želji,
a bit će vam potrebno 16 gra-
ma soli. U 20 ml maslinova ulja
umačite grančicu ružmarina
i lagano tapkajte meso pa ga
ispecite u tavi prema svojem
ukusu - rare, medium ili well
done pečeno.
na kolute. U tavi zagrijte 20 ml
maslinova ulja i pržite paprike
pola minute. Zatim dodajte
luk i nakon pola minute tikvice
te pržite još pola minute, a na
kraju posolite.
M:
KRUŠOVICE
LTS Pesi
Světlé
Meso narežite
na ploške,
dodajte povrće, prelijte pre-
ostalim maslinovim uljem,
dekorirajte listićima svježeg
ružmarina i poslužite.
IZVORNO ČEŠKO PIVO
Kad se ispeče, ostavite ga da se
sokovi stabiliziraju. Paprike na-
režite na štapiće, a tikvice i luk
GLAVNO JELO
ULTRA 93