POSNI MENI ZA BADNJAK
Fileti
škarpine
pečeni u
papiru
PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
• 1 škarpina
• 2 krumpira
• pola mrkve
> 1 crveni luk
• pola češnja češnjaka
• 30 g svježih listova peršina
• 15 g svježih listova celera
• 2 grančice ružmarina
> 30 ml maslinova ulja
> 15 ml bijelog vina
• 15 ml svježe iscijeđenog
limunova soka
> 10 g soli
• 5g papra
papir za pečenje stavi-
Nte škarpinu, koju ste pret-
hodno dobro očistili i filetirali,
krumpir narezan na polovice,
nasjeckane mrkvu i luk, listo-
ve peršina i celera te ružmarin.
Sve prelijte maslinovim uljem
u koje ste dodali pola zgnječe-
nog češnja češnjaka. Podlijte
vinom i vermutom pa dodajte
limunov sok. Potom zatvorite
papir za pečenje i učvrstite ga
klamericom kako se „škartoc" ne
bi otvarao tijekom pečenja. Što
je riba veća, pećnica treba biti
manje zagrijana. Za škarpinu od
kilogram pećnicu ugrijte na 160
°C i pecite je oko 40 minuta, a
manje ribe pecite na 180 do 200
°C.
GLAVNO JELO
ULTRA 7