Ultra gros katalog - VIŠE NE VRIJEDI - stranica 66

thumbnail - Ultra gros katalog - Sniženi proizvodi - maslac, keksi, prašak za pecivo, brašno, ulje, sjemenke, rum. Stranica 66.
66 / 115

Proizvodi u ovom katalogu

 
NEŠTO DRUGAČIJE ZA PRIJATELJE Pire od pastrnaka i jabuka PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE): • 800 g pastrnaka • 450 g jabuka • 45 g ohlađenog maslaca • 625 ml vode PRILOG • 5 g soli Dastrnaki jabuke dobro operite i ogulite. Pastrnak narežite na tanke kolutiće, a jabuke na koc- kice. Otopite 30 grama maslaca na vatri srednje jačine i dodajte pastrnak. Pržite ga 10 minuta, dok kolutići ne dobiju zlatnu boju. Dodajte jabuke, vodu i sol te pojačajte vatru. Kuhajte po- klopljeno 20 minuta, dok pastr- nak i jabuke posve ne omekšaju. Sklonite ih sa štednjaka i ostavite pet minuta poklopljene da se slegnu. Dodajte preostali maslac i sve skupa izblendajte u blende- ru ili štapnim mikserom dok ne dobijete glatku teksturu pirea. Prije posluživanja ukrasite listići- ma pastrnaka. Keksi s anisom i pekmezom od limuna DESERT Pomiješajte zajedno sve suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, vani- lin-šećer, šećer i sol. Praškastoj smjesi dodajte maslac omekšan na sobnoj temperaturi, narezan na male komade. Prstima ga utrljajte u tijesto da biste dobili mrvičastu smjesu. Potom do- papirom za pečenje. Pecite kek- dajte jaje, sjemenke anisa, rum i maslinovo ulje. Miješajte dok se sastojci ne povežu u jedno- ohlade, spojite ih pekmezom ličnu smjesu. Zatim je prebacite na dobro pobrašnjenu radnu površinu i umijesite u tijesto. oštro Oblikujte ga u kuglu, obloži- te prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku jedan sat. Nakon što je odstajalo, razvaljajte ga na debljinu od pet milimetara. Modlicama izrezujte željene oblike i slažite ih na lim obložen odnosno se u zagrijanoj pećnici na 180 °c otprilike 15 minuta. Kad se keksi od limuna i pospite šećerom u prahu. ULTRA65

Drugi katalozi Ultra gros

Najnoviji katalozi