POSNI MENI ZA BADNJAK
Paprike
s tunjevinom
MENI
Posni meni
za
Tunjevinu ocijedite od ulja
i pomiješajte je sa senfom,
vrhnjem, zgnječenim zelenim
maslinama i žumanjcima. Sve
začinite limunovim sokom,
nasjeckanim peršinom, solju i
paprom. Paprike oljuštite, oči-
stite ih od sjemenki i peteljki,
pa ih napunite pripremljenim
nadjevom. Posložite ih na lim
za pečenje i pecite 10 minuta
na 220 °C. Poslužite ih posute
PRIPREMITE (ZA 4 OSOBE):
Badnjak
> 320 g tunjevine iz konzerve
• 6 paprika
• 2 kuhana žumanjka
> 45 ml kiselog vrhnja
• 30 g maslina
> 15 g kapara
> 90 ml svježe iscijeđenog
limunova soka
PREDJELO:
paprike s
tunjevinom
GLAVNO JELO:
fileti škarpine pečeni
u papiru
• 20 g svježih listova peršina
• 5 g senfa
5 g soli
• 5 g papra
kaparima i naribanim tvrdim
PRILOZI:
sirom.
salata od račića;
PREDJELO
carpaccio od
vrganja
DESERT:
keksi s čokoladom
PIĆE:
pojačana vruća
čokolada
6 ULTRA