VEGETARIJANSKI BOŽIĆNI MENI
Snježne čokoladne kuglice
PRIPREMITE:
DESERT
> 10 datulja bez koštica
► 15 g badema
• 30 g kakao praha
> 15 ml kokosova ulja
> 50 g kokosova brašna
atulje stavite u vrelu vodu da odstoje
D15 minuta. Za to vrijeme usitnite ba-
deme i pomiješajte ih s kakao prahom,
kokosovim uljem i 20 g kokosova brašna.
Kad datulje dovoljno omekšaju, dodajte
ih u smjesu te sve zajedno dobro izradite
štapnim mikserom dok ne dobijete kom-
paktnu smjesu. Po potrebi dodajte malo
vode. Smjesu stavite u zamrzivač na 20
minuta. Oblikujte kuglice te ih uvaljajte u
preostalo kokosovo brašno. Kuglice osta-
vite preko noći u hladnjaku.
ČOKOLADNI
mousse
SASTOJCI:
MIKADO
300ml slatkog
vrhnja za šlag
COOLADA
ZALOIRUNANE
DOCOURMORCOD
250g Zvečevo
čokolade za kuhanje
250 g Zvečevo čokolade za kuhanje usitnite u sjeckalici, naribajte ili natrgajte
na što manje komadiće i stavite u zamrzivač na pola sata.
120 ml slatkog vrhnja stavite u posudu i zagrijte do točke vrenja, ne smije
zakuhati. Zagrijano slatko vrhnje prelijte preko usitnjene i ohlađene čokolade,
miješajte dok se čokolada ne otopi i sve dobro sjedini i ostavite smjesu da se
ohladi.
Preostalo slatko vrhnje istucite mikserom u čvrsti šlag, dodajte mu postepeno
i uz stalno miksanje prohlađenu smjesu čokolade i slatkog vrhnja dok ne do-
bijete jednoličnu kremu.
Čokoladni mousse poslužite u zdjelicama ili čašama te ga po želji ukrasite šla-
gom ili voćem.
Zv
MIKADO
CONOLADA
ZA RLOIKUMANE
GcCOLERO N
ULTRA 59