JEDNOSTAVNI BLAGDANI
Jabukovača
PRIPREMITE:
► 4 jabuke
1 naranča
> 50 g šećera
4 štapića cimeta
• 10 g klinčića
► 1000 ml vode
PIĆE
Jabuke i naranču nemojte guliti niti uklanjati
sjemenke, samo ih dobro operite i prerežite
na četiri dijela. Stavite ih u lonac i ulijte vodu,
toliko da u potpunosti prekrije jabuke. Dodaj-
te cimet, klinčiće i šećer i kuhajte jedan sat na
srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje.
Kada jabuke i naranča omekšaju, usitnite ih u
blenderu. Tada smanjite vatru i kuhajte još oko
sat vremena. Kada se dobro ohladi, procijedi-
te tekućinu. Piće poslužite toplo ili hladno, a
po potrebi dodajte još malo šećera, ako želite
slađi napitak. Ovako pripremljena jabukovača
može u hladnjaku stajati i do tjedan dana.
Vina
ERDUT
www.erdutski-vinogradi.hr
VINA IΖ
Lina
Vina ERDUT
ERDUT
ERDUTA
ROSE
GRASEVINA
2013
gdje Dunav ljubi nebo