BRUNCH BUFFET
Palačinke s gljivama
PRIPREMITE (ZA 2 OSOBE):
» 25 ml bijelog vina
> 15 g svježeg timijana
> 30 ml maslinova ulja
• 3g soli
> 3g papra
15 g otopljenog maslaca
• 3 g soli
Za palačinke:
> 60 g oštrog brašna
> 60 g glatkog brašna
> 2 jaja
> 300 ml mlijeka
Za nadjev:
• 100 g raznih gljiva
► 1 vezica mladog luka
► 1 limun
rašno pomiješajte sa solju, Dodajte nekoliko kapi ulja pa
a jaja istucite pjenjačom. U
sredini brašna napravite rupu
te je ispunite smjesom jaja i
dodajte otopljeni maslac. Pola-
ko ulijevajte mlijeko u smjesu,
istovremeno miješajući smjesu
pjenjačom. Ostavite smjesu za
tijesto da odstoji nekoliko minu-
ta, a potom zagrijte tavu.
prom, te pirjajte tri minute. Po-
tom podlijte vinom i kuhajte još
nekoliko minuta na jakoj vatri.
Kad se nadjev ohladi na sobnu
temperaturu, nadjenite palačin-
ke. U skladu s prigodom, može-
te napraviti punjene poklončiće
od palačinki, koje lagano zaveži-
te zelenim dijelom mladog luka.
ispecite palačinke na uobičajeni
način. Palačinke ostavite da se
hlade dok pripremate nadjev.
Narezane gljive pomiješajte u
tavi s maslinovim uljem, sitno
nasjeckanim češnjakom, sokom
i naribanom koricom jednog
limuna, timijanom te solju i pa-
BUFFET
43