Ultra gros katalog - VIŠE NE VRIJEDI - stranica 42

thumbnail - Ultra gros katalog - Sniženi proizvodi - poriluk, crveni luk, šunka, šećer, klinčić, lovor, senf, med, sirup, vino. Stranica 42.
42 / 115

Proizvodi u ovom katalogu

 
BRUNCH BUFFET Šunka s medom iklinčićima Slatko - ljuti umak PRIPREMITE: > 150 ml dijon senfa > 50 ml meda Domiješajte senf i med u manjoj posudi i posluži- te kao slatko-ljuti umak uz BUFFET šunku. veliki lonac stavite šunku, Kad izvadite šunku iz tekućine u PRIPREMITE (ZA 10 OSOBA): prkyu poriluk i luk te ulijte kojoj se kuhala, stavite je u lim 3000 g nedimljene šunke u komadu toliko vode da bude prekriveno. Dodajte papar, štapiće cimeta i lovor te kuhajte tri sata na la- ganoj vatri, stalno uklanjajući pjenu koja će se skupljati po površini. Kada je šunka kuhana, pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu prije nego što je izvadite iz tekućine. za pečenje i uklonite joj kožu, no ostavite dio masnoće uz rub ► 4 mrkve srednje veličine > 1 poriluk > 1 crveni luk > 5 g papra u zrnu > 2 štapića cimeta > 2 lista lovora te je lagano površinski zareži- te tako da ostanu kvadratići. U središte svakog kvadratića ubo- dite jedan klinčić, potom šunku prelijte s pola dobivene glazu- re. Pecite 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 °C. Potom izvadite šunku iz pećni- ce i prelijte je ostatkom glazure ocat i med uz stalno miješanje te pecite još 35 minuta, dok ne na srednjoj vatri. Kad provri, dobije zlatnosmeđu boju. Dok se peče, svakih desetak minuta Za glazuru: • 100 g smeđeg šećera > 50 ml crnog vina > 25 ml aceta balsamica > 125 g meda ► 20 g klinčića Dok se šunka hladi, pripremi- te glazuru. Kuhajte šećer, vino, smanjite vatru i kuhajte još četiri minute, dok ne dobijete tamni sirup glatke teksture. 15 minute prije rezanja. ULTRA 41

Drugi katalozi Ultra gros

Najnoviji katalozi