Ultra gros katalog - VIŠE NE VRIJEDI - stranica 35

thumbnail - Ultra gros katalog - Sniženi proizvodi - paprika, rajčica, jogurt, čili, maslinovo ulje, ulje, sjemenke, sok, limunov sok. Stranica 35.
35 / 115

Proizvodi u ovom katalogu

 
MODERAN BOŽIĆ Pečena mrkva i pastrnak s umakom od jogurta i chutneyjem od rajčice 7agrijte pećnicu na 220 °C. Mrkve i pastrnak marinirajte u maslinovu ulju, soli i papru. Posložite ih na lim za pečenje, a za vrijeme pečenja jednom ih okrenite kako bi se za- pekle sa svih strana. Pecite oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Poslužite ih tople ili na sobnoj temperaturi uz umake. Za osvježavajući umak od jogurta po- miješajte jogurt, maslinovo ulje, limunov sok i koricu, sol, papar i mentu. Par listića nemojte umiješati, nego ih ostavite sa strane za dekoriranje umaka neposredno prije posluži- vanja. Umak može stajati u hladnjaku 24 sata. PRILOG Za chutney od rajči- ce prvo je potrebno jednu minutu na la- ganoj vatri u tavi na ulju zajedno popržiti sjemenke kima, češ- njak, čili papričicu i đumbir. Tome treba dodati sitno nasjec- kane rajčice, sol i še- ćer za bolji okus. Uz povremeno miješa- nje smjesu treba ku- hati na laganoj vatri se- dam minuta, dok rajčica posve ne omekša. Kad se smjesa ohladi, treba je samljeti u glatku pastu. Za umak od jogurta: • 250 ml punomasnog jogurta • 25 ml maslinova ulja > 100 g sitno nasjeckanih listića PRIPREMITE (ZA 8-10 OSOBA): • 2000 g oguljenih i prepolovljenih mrkava srednje dužine • 2000 g oguljenog i prepolovljenog pastrnaka srednje dužine > 50 ml maslinova ulja > 5 g soli > 5g papra Za chutney od rajčice: • 2 sitno nasjeckane rajčice • 3 g sjemenki kima • 1-2 sitno nasjeckana češnja češnjaka • ½ sitno nasjeckane zelene čili papričice • 3 g naribanog đumbira • 5 g šećera • 5 ml maslinova ulja • 3 g soli mente • 15 ml svježe iscijeđenog limunova soka > 5 g naribane korice limuna • 3 g soli > 3g papra 34 ULTRA

Drugi katalozi Ultra gros

Najnoviji katalozi