Ultra gros katalog - VIŠE NE VRIJEDI - stranica 28

thumbnail - Ultra gros katalog - Sniženi proizvodi - pureće meso, krumpir, crveni luk, salata, jogurt, jaja, senf, ulje, posuđe. Stranica 28.
28 / 115

Proizvodi u ovom katalogu

 
TRADICIONALAN BOŽIĆ Francuska salata PREDJELO PRIPREMITE (ZA 6 OSOBA): • 250 g graška • 200 g mrkve 350 g kiselih krastavaca • 350 g krumpira > 3 jaja • 200 g majoneze > 180 g kiselog vrhnja • 180 g jogurta > 5 ml senfa • 8g soli • 5g papra itno nasjeckajte mrkvu i sku- hajte je zajedno s graškom. Posebno skuhajte krumpir u slanoj vodi. Dok se povrće kuha, sitno nasjeckajte kisele krastavce i stavite kuhati jaja. Trebaju biti tvrdo kuhana. Kada se krumpir skuha, i njega sitno nasjeckajte. Sve zajedno pomiješajte te do- dajte majonezu, jogurt, vrhnje, senf te posolite i popaprite. Jednostavna pečena purica PRILOG PRIPREMITE (ZA 8-10 OSOBA): • 1 cijela purica, težine do 4000 g • 1 crveni luk • 6 klinčića • 30 ml maslinova ulja • 400 ml vode za polijevanje • 30 g soli an prije pečenja nasolite puricu utrljavajući sol izva- na i iznutra. Ostavite je pokrive- peći još tri sata. Kako bi bila nu u hladnjaku da se sol upije. sočna, povremeno je polijevaj- Pećnicu zagrijte na 200 °C. Za to vrijeme oljuštenu glavicu luka nabodite klinčićima te je dolijevajte vodu kako purica ne stavite u šupljinu purice. Puricu premažite maslinovim uljem i položite je leđima prema dolje dno posude, nikako na puricu. u dublju vatrostalnu posudu ili na lim za pečenje te je stavite u pećnicu. Pecite puricu pola sata na visokoj temperaturi, a potom smanjite temperaturu pećnice na 160 °C i nastavite te tekućinom sa dna posude za pečenje, u koju po potrebi bi bila na suhom. Kad dolijeva- te vodu, uvijek ulijte malo na Pečenu puricu nikad ne režite vruću, nego je ostavite 10 mi- nuta da se ohladi. ULTRA 27

Drugi katalozi Ultra gros

Najnoviji katalozi