KLASIČNA
ŠTRUCA
KRUHA
Priprema: 15 min.
Mirovanje: 40 min.+ 30 min.
Pečenje: 30 min. na Th 6 / 180°C
SASTOJCI
•
•
•
•
•
•
•
500 g brašna za kruh
1 žličica (5 ml) soli
1 žličica bijelog šećera
20 g instant kvasca
250 ml poluobranog mlijeka
60 g otopljene biljne masti
žumanjak
PRIPREMA
1. Pomiješajte brašno, sol, šećer i instant kvasac
u Zdjeli 4,5 l. Napravite udubinu u sredini i
dodajte mlijeko i biljnu mast.
2. Zdjelu zatvorite i protresite dok se sastojci
dobro ne izmiješaju.
3. Otvorite i umijesite tijesto u oblik kugle.
Zdjelu zatvorite i ostavite da se diže cca. 40 min.
ili dok poklopac ne iskoči (ili dok kugla tijesta ne
udvostruči volumen).
4. Ispustite zrak iz tijesta i ravnomjerno ga
rasporedite u Pravokutni Silikonski kalup za
pečenje. Ostavite ga da naraste dok vrh tijesta
ne bude na udaljenosti od 5 cm od vrha kalupa,
cca. 30 min. U međuvremenu zagrijte pećnicu na
Th 6 / 180°C.
5. Kada se tijesto digne, upotrijebite Silikonski
kist i premažite vrh s razmućenim žumanjkom i
izbušite vrh štruce s Ergonomskim škarama.
6. Pecite 30 min. ili dok ne postignete zlatno
smeđu boju.
7. Ostavite da se ohladi na rešetki.
Pravokutni Silikonski
kalup za pečenje
1,5 l / 29 x 11,5 x 9 cm
SS220112
168 Kn