Blistave, zlatno
žute boje, punog i
osebujnog okusa
sa svojstvenom
aromom suhih
marelica i
smokava.
74,99 kn
9,95 €
Pošip, 0,75 L
premium
Terra madre
vrhunsko bijelo vino
Komarna
13,28 € / 99,99 kn/L
GASTRO PREPORUKA
Bijelo meso,
slatkovodna i
morska riba
10 - 12 °C
super cijena
54,99 kn
7,30 €
• 1 glavica crvenog luka
• 4 češnja češnjaka
• 1/2 glavice celera
• 1 butternut tikva
• 2 mrkve
• 200 g leće
• 1 suhi bakalar cca 1 kg
• 1 dcl bijelog vina
• Sol
• Papar
• Koncentrat rajčice 2 žlice
• List peršina
• Maslinovo ulje
GASTRO PREPORUKA
Hladni naresci,
plodovi mora,
bijela mesa i
bijela riba
10 °C
super cijena
142,99 kn
18
98€
Sir Marco Polo, 1 kg
ovčji i kravlji
Delicija
don marcello
odabrani proizvodi
%*
-25
12
Bakalar s
lećom
sastojci:
Pinot sivi, 0,75 L
Kutjevo
vrhunsko bijelo vino
Slavonija
9,74 € / 73,32 kn/L
*Cijene na polici umanjene su za navedeni postotak.
ZA 4 OSOBE
Ekstra djevičansko
maslinovo ulje, 0,5 L
Il Casolare
39,99 kn 10,62 € / 79,99 kn/L
Ulje od koštica
grožđa, 1 L
€ Farchioni
531
priprema:
Bakalar namočite dan prije uz
mijenjane vode. Kuhajte ga 30
minuta, ogulite kožu i maknite
kosti. Vodu od kuhanja bakalara
sačuvajte pa možete koristiti
za podlijevanje umjesto vode.
Operite i namočite leću.
Leću kuhajte 20 minuta pa
procijedite i stavite sa strane.
Ogulite mrkvu, celer i tikvu te
narežite na kocke veličine zalogaja.
Nasjeckajte luk i pržite na malo
maslinovog ulja dok luk ne postane
proziran, pred kraj dodajte
protisnuti češnjak. Dodajte povrće
i podlijte s vinom, kad alkohol
ishlapi dodajte koncentrat rajčice
i podlite sa vodom tek toliko da
bude prekriveno i nek se lagano
kuha cca 20 minuta, zatim dodajte
komadiće bakalara, leću i posolite,
popaprite, dodajte usitnjeni persin
i pustite još 5 minuta na vatri.