super cijena
7,96 €
super ponuda
7,30 €
Bogondon, 0,75 L
Godiment, 0,75 L
59,99 kn
54,99 kn
Vina Brač
crno vino
Srednja i Južna
Dalmacija
10,62 € / 79,99 kn/L
Vina Brač
bijelo vino
Srednja i Južna
Dalmacija
9,73 € / 73,32 kn/L
GASTRO PREPORUKA
GASTRO PREPORUKA
Crvena mesa i
plava riba
Morski plodovi,
tjestenina, sushi
i riba sa žara
16 °C
10 - 12 °C
super cijena
17,92 €
13499
kn
Sir
Džiugas, 1 kg
7,96 €
59,99 kn
Mediterano
Plavac, 0,75 L
Badel
vrhunsko crno vino
Hvar
10,62 € / 79,99 kn/L
GASTRO PREPORUKA
Jela od tamnog
mesa, plemenita
riba i sirevi
18 °C
Sir
2,39 € Mozzarella, 200 g
Bocconcini
Galbani
17 99
kn
4
11,94 € /89,95 kn/kg
ZA 4 OSOBE
Kamena
hobotnica s
tjesteninom
sastojci:
• 400 g tjestenine
• 200 g crvenog luka
• 1 češanj bijelog luka
• oko 500 g kuhane hobotnice
• 250 g sjeckane rajčice
• 1 dl bijelog vina
• ekstra djevičansko
maslinovo ulje
• 1 peperoncino
• peršin
• lovorov list
• sol
priprema:
Hobotnicu kuhati u vodi s lovorovim
listom dok ne omekša, otprilike
sat vremena, te je zatim izvaditi
sa strane. Vodu u kojoj je kuhana
hobotnica sačuvati.
Zagrijati maslinovo ulje i dodati
češnjak. Kad se ulje aromatizira,
češnjak izvaditi van. Na isto ulje
dodati sitno sjeckani luk i pržiti ga
dok ne omekša, te nakon toga podliti
vinom. Staviti sa strane lonac s
vodom, kad zavrije, posoliti vodu.
Kad alkohol ishlapi, dodati sjeckanu
rajčicu, dobro promiješati, zatim
dodati hobotnicu koja je nasjeckana
na veličinu zalogaja i podliti vodom
u kojoj smo kuhali hobotnicu.
Začiniti solju i ljutom papričicom.
Staviti kuhati tjesteninu prema
uputama s ambalaže. Izvaditi je
2-3 minute prije nego je gotova i
umiješati s ostalim namirnicama
te završiti kuhanje zajedno da upije
okuse. Dodati sitno sjeckani peršin.
Da bi umak bio gušći, zadnje
podlijevanje napraviti s vodom u kojoj
je kuhana tjestenina jer sadrži škrob.