6,63 €
Tamne rubin boje,
postojanog okusa s
notama cimeta i
crvenog voća.
49,99 kn
Chateau, 0,75 L
Haut Mouleyre
Bordeaux
crno vino
Francuska
8,85 € / 66,66 kn/L
GASTRO PREPORUKA
Govedina,
teletina, divljač
i perad
ZA 4 OSOBE
15 - 16 °C
3,98 €
29,99 kn
Chateau, 0,75 L
super cijena
3,32 €
24,99 kn
Saint - Martin
Bordeaux
crno vino
Francuska
5,31 € / 39,99 kn/L
GASTRO PREPORUKA
Perad, divljač,
ražnjići i sirne
plate
CabernetSyrah, 0,75 L
J.P. Chenet
crno vino
Francuska
4,42 € / 33,32 kn/L
15 - 16 °C
GASTRO PREPORUKA
Roštilj od
goveđeg mesa
i francuski sir
16 - 18 °C
4,38 € Sir
Grabancijaš, 350 g
Vindija
3299
kn
12,51 € / 94,26 kn/kg
pisinium
istarska panceta
ili žlomprt
%*
-25
Bolognese s
tjesteninom
sastojci:
• 250 g svinjetine
• 100 g pancete
• 2 glavice
crvenog luka
• 4 režnja češnjaka
• 2 mrkve
• 1,5 l pasirane rajčice
• 1 grančica ružmarina
• maslinovo ulje
• sol
• papar
• vezica peršina
• žličica origana
• 200 ml crvenog vina
• 400 g tjestenine
priprema:
Češnjak nasjeckajte i pirjajte na
maslinovom ulju. Izvadite ga kada
pusti svoju aromu. Za to vrijeme
sitno nasjeckajte crveni luk i pirjajte
desetak minuta, a zatim dodajte
sitno nasjeckanu mrkvu.
Kada povrće omekša dodajte
nasjeckanu pancetu i grančicu
ružmarina. Stavite meso, posolite,
popaprite i dodajte origano. Kada
meso dobije smeđu boju, maknite
ružmarin, podlijte crvenim vinom
i pustite da alkohol ispari. Nakon
toga vrijeme je da stavite pasiranu
rajčicu, a zatim slijedi kuhanje na
laganoj vatri cca 2 sata.
Ako nedostaje tekućine podlijevati
vodom i pred kraj kuhanja dodati
sjeckani peršin. Svakih 15 minuta
promiješajte. Tjesteninu skuhajte
prema uputama na pakiranju, ali
ju izvadite par minuta prije nego
je gotova i dovršite ju u bolognese
umaku. U bolognese možete dodati
još začina po želji.
*Cijene na polici umanjene su za navedeni postotak.
Popust se odnosi na odabrane proizvode.
15