powered by:
Taste
lediterranean TOMMY
ZNA ŠTO VOLIŠ.
www.tastetheniediterranean.cu
www.tommy.hr
PREPORUKA CHEF FABRICIO VEŽNAVER, SAVJETNIK ZA
TOMMY KULINARSKI PROGRAM
Chef Fabricio Vežnaver s velikom lakoćom posve jednostavne namirnice pretvara u čarobni spoj
okusa i mirisa. Za to posjeduje sve potrebne sastojke: veliku kreativnost, smisao za izbor i
spajanje različitih namirnica te vrhunsku tehniku pripreme. Odrastao je u obiteljskoj
konobi Pergola u malom istarskom mjestu Zambratija, koju je od 1996. vodio njegov otac. Kada
je preuzeo posao, Fabricio ju je pretvorio u elegantni, ugodni restoran, kojemu se ljubitelji dobre
hrane vraćaju zbog gastronomskog doživljaja. Gostima kuha samo ono što bi i sam htio jesti, a u
kuhinji se ne vodi trendovima i konceptima nego inspiracijom koju mu pružaju svježe, lokalne,
sezonske namirnice. Blaga iz mora, meso, povrće, samoniklo bilje, rižu i tjestenine s ljubavlju
pretvara u kulinarske delicije s okusom Mediterana. Iznimnu kvalitetu njegovih kreacija
A 4 osobe
Sastojci
- 400 g tagliatella ili druge
tjestenine
- 200 g domaće svježe kobasice
-100 g gorgonzole (dolce)
-200 g brokule ili brokule romane
- 0,5 di maslinovog ulja
prepoznali su i najprestižniji svjetski gastronomski vodiči: Pergola je zaradila preporuku Micheli-
na, a Gault&Millau Croatia 2019. dodijelio mu je trofej Veliki chef sutrašnjice. Nije ga slučajno
Tommy izabrao za savjetnika u kulinarskom programu. Chef Vežnaver redovno gostuje na
festivalu Taste the Mediterranean, a samo za kupce Tommyja pripremio je ovo jednostavno i
ukusno jelo.
- crni papar i sol
PRIPREMA:
U dva lonca (jedan za brokulu, a drugi za tagliatelle) zagrijati vodu, a
kada zavrije posoliti. Zagrijati ulje u tavi, ukloniti crijevo s kobasice i
pirjati. Brokulu lagano blanširati i ohladiti u ledenoj vodi, a
tjesteninu skuhati prema uputama otisnutim na pakiranju.
Gorgonzolu otopiti u posudi na laganoj vatri. Kada je tjestenina
skuhana, dodati je u posudu s kobasicama, popapriti i posoliti po
potrebi, dodati kuhanu brokulu, lagano promiješati da se okusi
sjedine, pa sve preliti kremom od gorgonzole. Po želji ukrasiti
ljutim papričicama.
-45%
49
5. n Brokula, 1 kom
TAGLIATELLE S KOBASICAMA
Barilla
Barilla
COLLEZIONE
TAGLIATELLE
CON SPINAC
COLLEZIONE
TAGLIATELLE
13,
99
Tiestenina, 500 g
tagliatelle ili
tagliatelle špinat
Barilla
27,98 kn/kg
DE CECCO
UCLELLU
DE CECCO
Casare
Galbani
wanoni Rialen
Gorgonzola
-20%
Sir Gorgonzola, 150g
Galbani
106,60 kn/kg
15,2
*Ciene na polici umanjene su za navedeni postotak.
Popust se odnosi na odabrane artikle.