Sastojci
Sastojci za tijesto::
• 500 g glatkog brašna
• 220 g maslaca
• 2 žličice soli
• 3 jaja
• 6 žlica vode
Sastojci za Punjenje:
• 500 g ricotta sira
• 350 ml mlijeka
• 100 ml vrhnja za kuhanje
• 150 g mozzarelle narezane na
manje komade
• 200 g naribanog parmezana
• 200 g suhe kobasice sitno sjecanje
• 150 g sitno sjeckane pancete
• 150 g sitno sjeckanog pršuta
• 200 g svježeg baby špinata
• 1 crvena paprika babura narezana
na kockice
• 5 jaja
• sol
• papar
Priprema
1. Tijesto – pomiješati sve sastojke i zamijesiti prhko tijesto.
2. Odvojiti dio tijesta, a preostali dio razvaljati tako da pokrije dno i
rubove kalupa. Možete koristiti kalup za tortu koji ima više rubove.
3. Stavite kalup s razvaljanim tijestom u hladnjak.
4. Pomiješajte sve sastojke za punjenje te prelijte preko ohlađenog
tijesta.
5. Tijesto koje ste na početku odvojili razvaljate na veličinu promjera
kalupa i izrežite na trakice debljine 1 cm i dužine kalupa te naravite
tzv. mrežu.
6. Prekrijte vrh kalupa mrežom te poravnajte rubove.
7. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40-ak
minuta.
8. Prvih 30 minuta kalup prekrijte aluminijskom folijom te ju maknite
zadnjih 10-ak minuta.
vinogorje Zapadna
Istra
vrhunsko suho
vino; crveno
ARO
BRAŠNO
16-18°C
uz jela od divljači
i crvenog mesa,
starije masne sireve
te čokoladne slastice
glatko T-550
cijena za 1 kg
0,62 (0,78) €, *(0,79 €),
4,67 (5,88) kn
ROSSI
MORO CUVEE
cijena za 0,75 l
AMBROSI
SIR RICOTTA
8,19 (10,31) €, *(10,68 €),
61,71 (77,68) kn
43 % mm
cijena za 250 g
MEGGLE CREME
CUISINE
1,09 (1,36) €, *(1,49 €),
8,21 (10,25) kn
METRO CHEF
SIR PARMIGIANO
REGGIANO
RIBANI
cijena za 500 g
7,99 (9,99) €, *(10,28 €),
60,20 (75,27) kn
Ponuda od 16. ožujaka
do 12. travnja 2023.
cijena za 1 l
2,09 (2,61) €,
*(2,99 €),
15,75 (19,67) kn
MEGGLE
MOZZARELLA
cijena za 125 g
0,89 (1,11) €,
*(1,16 €),
6,71 (8,36) kn
#metrofoodie
11