Priprema
1. Leću isperite nekoliko puta hladnom vodom.
2. Na maslinovu ulju prepržite ljutiku, a zatim dodajte pancetu.
3. Dodajte poriluk i mrkvu i nastavite pržite nekoliko minuta.
4. Dodajte leću te sve dobro promiješajte.
5. Zalijte sa 750 ml temeljca i ostavite da se lagano kuha uz povremeno
miješanje 30ak minuta.
6. Preostali temeljac ostavite sa strane te po potrebi dodajte leći.
7. Kad je leća kuhana, dodajte joj maslac.
8. Od peršina i maslinova ulja napravite preljev.
9. U tavi zagrijte maslinovo ulje te na strani kože pecite file ribe.
10. Na tanjur stavite leću, zatim ribu te sve prelijte preljevom od peršina
i maslinova ulja.
PONUDA VRIJEDI OD
06.01. - 12.01.2022.
PONUDA VRIJEDI OD
06.01. - 12.01.2022.
PERŠIN
LIST
MRKVA
podložak
cijena za kg
cijena za 100 g
7,79 (8,80)
5,99 (6,77)
Sastojci
• 100 g zelene ili smeđe leće
• 100 g narančasta leće
• 2 filea orade ili brancina
• 100 g pancete sitno sjeckane
• 2 veće mrkve narezane na kolutiće
• 1 poriluk narezan na kolutiće
• 2 ljutike sitno sjeckane
• 1 l povrtnog temeljca
• 50 g maslaca
• maslinovo ulje
• sol
• papar
• kadulja
• šaka sitno sjeckanog svježeg
peršina
PONUDA VRIJEDI OD
06.01. - 12.01.2022.
PORILUK
cijena za kg
8,99 (10,16)
PONUDA VRIJEDI OD
06.01. - 12.01.2022.
LEĆA
CRVENA
OL
ISTRIA EDMU
ARO
POVRTNI
TEMELJAC
9,59 (10,84)
35,99 (40,67)
8,49 (10,61)
cijena za 500 g
10
cijena za 0,25 l
#metrofoodie
cijena za 1 l