OD ČET. 28.01.
Primadonna
Combino
Bio ekstra
djevičansko
maslinovo ulje
Integralni
spaghetti
DO NED. 31.01.
500 g
Spaghetti
Aglio e Olio
sa sušenim rajčicama
i bosiljkom
500 ml
-20%
-28%
4.99
27.99
1999
3.99
1 kg =7.98 kn
COMBINO
1E= 39.98 kn
SPAGHETTI
by David Skoko
di senola di pano duro
PRIMADONNA
Bi0
SASTOJCI:
ganie
• vezica svježeg bosiljka
maslinovo ulje Primadonna
• kockica maslaca Pilos
sol i papar
• 500 g integralnih špageta
Combino
SIO EKBTRA
DEVIŠKO OLIČNO
OLIE IE SPANIIE
SIO EKSTRA
DIEVIČANSEO
MASLINOVO ULIE
IE SPANIOLAKE
• 3 režnja češnjaka
8 sušenih rajčica
• žličica tucane ljute
paprike (pepperoncino)
CAM
Vrijeme pripreme: 30 minuta
JEDNOSTAVNO
PRIPREMA:
Zakuhamo dobro posoljenu vodu.
Češnjak ogulimo i narežemo na tanke listiće. Sušene rajčice narežemo
na tanke trakice, koje poškropimo s nekoliko kapi maslinova ulja, da se
mariniraju. Natrgamo 10-ak listića bosiljka, koje prije samog serviranja
grubo nasjeckamo. Stapke bosiljka sitno nasjeckamo.
500 mle
500g
PAŠTA:
Špagete stavimo kuhati u kipuću slanu vodu. Promiješamo da se ne
polijepe. U međuvremenu zagrijemo maslinovo ulje na srednje jakoj vatri,
neka slobodno sloj od pola prsta ulja bude u dubljoj tavi. Dodamo listiće
češnjaka i lagano popaprimo. Kada češnjak počne dobivati
zlatnožućkastu boju, dodamo sušene rajčice i tucanu papriku.
Protresemo po tavi minutu, maknemo s vatre i dodamo sitno rezane
stapke bosiljka.
Špageti se kuhaju oko 8 minuta, ovisno o uputama na pakiranju. Kada
sü kuhani, špagete hvataljkom za tjesteninu vadimo iz vode i dodajemo
ih začinjenom ulju u tavi. Tavu vračamo na srednje jaku vatru, a špagete
podlijemo s 2 dl vode od kuhanja. Promiješamo i dodamo kockicu
maslaca i nekoliko kapi maslinova ulja, da se umak sjedini i polijepi po
špagetima. Dodamo još vode od kuhanja ako nam tjestenina djeluje suho.
Maknemo s vatre i odmah špagete preselimo na tanjure, da se ne posuše.
Poškropimo s nekoliko kapi maslinova ulja i posipamo grubo sjeckanim
bosiljkom.
Ekos
Veganski kolač
• Dunavski valovi ili
čokolada-naranča
didlova
UGRABI
PRILIKU
420 g - 480 g
Islastičarnical
29.99
NAJUKUSNIJE SLATKE DELICIJE
ZA SVAKU PRIGODU
1 kg = 62.78 kn - 7141 kn
Mmmmm... fini ručno izrađeni kolači!
Dunavski valovi
Sastoji se od svijettog i tamnog
kakao uljnog biskvita (obje
sirovine imaju VEGAN CERTIFIKAT)
koji se zajedno peče s filom od
višnja, nakon hlađenja kolač se
fila s puding kremom uz dodatak
arome vanilije te se posipava s
kakaom u prahu.
-RALANCE
Više recepata
potražite na
lidlova
kuhinja.hr
N NC
Čokolada-naranča
Izrađen je od tamnog uljnog biskvita
(posjeduje VEGANSKI CERTIFIKAT) u koji je
prije pečenja dodan fil od naranče (sadrži
40% naranče) koji se i nakon pečenja
premazuje istim filom i završava ganacheom
od biljnog, veganskog vrhnja i tamne
glazure.
Ponuda vrijedi do isteka zaliha. Sve cijene su izražene u kunama s PDV-om. Kupnja je moguća samo u količinama primjerenim za kućanstvo.
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda. Ispričavamo se zbog mogućih tiskarskih pogrešaka.
LIDL
41
NAC 04/2021