Lesnina katalog 01.12.2022. - 20.04.2023. - VIŠE NE VRIJEDI - stranica 92 *

thumbnail - Lesnina katalog - 01.12.2022. - 20.04.2023. - Sniženi proizvodi - božićni ukrasi, tanjur, zamrzivač, mikser. Stranica 92.
92 / 117

* Vrijedi u svim Lesnina prodavaonicama.

Proizvodi u ovom katalogu

 
Za tijesto, stavite jaja, mlijeko, šećer i brašno u mikser s kukom za tijesto. U posudi pomiješajte kvasac s malo vode i dodajte ga ostalim sastojcima. Mijesite dvije minute na najmanjoj brzini. U mikser dodajte sol i pojačajte brzinu dvije do tri minute. Lagano otopite maslac i postupno ga dodajte u mikser, dok tijesto ne postane elastično. Oblikujte kuglu i stavite 4 - 5 sati ili preko noći u hladnjak. Otopite maslac za nadjev i dodajte mu božićnu mješavinu začina dok ne dobijete konzistenciju namaza. Izvadite tijesto za babku iz hladnjaka, podijelite ga na dva dijela i razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini u dva pravokutnika veličine 25 x 45 cm. Ravnomjerno rasporedite nadjev sve do ruba dva tijesta. Posipajte smeđi šećer. Suhe brusnice grubo narežite i posipajte po tijestu. Dvije babke čvrsto smotajte u cjepanicu, po dužini. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na 15-20 minuta ili dok se ne stegne. (Ovo će rezanje učiniti mnogo lakšim). Izvadite tijesto iz zamrzivača i velikim nožem zarežite sredinu po dužini. Dvije polovice spletite 92 KREATIVN DOM LESNINA TANJUR SHADE EARTH 27,5 x 27,5 x 2 CM, 89,90 KN (11,93 €) BABKA BOŽIĆNI VIJENAC SASTOJCI (6 osoba) Tijesto: 2 velika jaja 120 ml mlijeka 24 g šećera u prahu 420 g oštrog brašna 18 g kvasca. 4 g soli 170 g maslaca Punjenje: 225 g maslaca 200 g smeđeg šećera 4 žlice božićne mješavine začina 60 g suhih brusnica Premaz: 50 g vode 50 g šećera u prahu kao pletenicu tako da se vidi nadjev. Prebacite dva pletena tijesta u okrugli lim obložen papirom za pečenje i maslacem, spojite dva tijesta zajedno i osigurajte čvrsto prianjanje. Prekrijte vlažnom krpom i stavite dizatii još 2-3 sata na sobnoj temperaturi. U sredinu možete staviti i praznu limenku, obloženu papirom za pečenje da tijesto ne padne u sredinu. Pecite na 155 °C 1 sat i 15 minuta. Obavezno nakon 30 - 45 minuta stavite foliju da vrh ne potamni. U međuvremenu skuhajte šećerni sirup dodavanjem vode i šećera u malu posudu za umake. Zagrijte miješajući dok se šećer ne otopi i ostavite da se ohladi. Čim babku izvadite iz pećnice, stavite je na rešetke i premažite sirupom. Pospite dodatne suhe brusnice, koricu naranče i pržene bademe u listićima. Ostavite da se ohladi najmanje sat vremena prije rezanja i posluživanja. Vrijeme pripreme: 190 minuta + vrijeme dizanja tijesta

Drugi katalozi Lesnina

Najnoviji katalozi