Konzum katalog 25.11. - 01.12.2021. - VIŠE NE VRIJEDI - stranica 11 *

thumbnail - Konzum katalog - 25.11.2021. - 01.12.2021. - Sniženi proizvodi - kukuruzni škrob, đumbir, Kraš, maslinovo ulje, ulje, sok, vino, papir za pečenje. Stranica 11.
11 / 45

* Vrijedi u ovim Konzum prodavaonicama

Prikaži sljedeći

Proizvodi u ovom katalogu

 
1kg=5,99kn -33% 198 1198 NARANČA 2kg, 1kg=5,99 17,99 kn Pačja pisa -28% 1999 S UMAKOM OD NARANČE I ĐUMBIRA, KREMA OD BUČE & GRILANA KRUŠKA maxi super ĐUMBIR 1kg 27,99 kn Priprema: Pačja prsa zarežemo kriš-kraš nožem na strani kože. Posolimo ih i polegnemo u hladnu tavu na strani kože. Zagrijemo tavu i kada se masnoća počne topiti, žlicom ju nanosimo na meso, da se zatvore pore. Dodamo polovicu nasjeckanog đumbira, da aromatizira masnoću. Kada koža patke dobije lijepu boju i iscjedi se od masnoće, prsa prebacimo na papir za pečenje i dovršimo ih u pećnici na 200 C, oko 8-10 minuta. Izvadimo ih iz pećnice i pustimo da odmore. Prsa pri serviranju prepolovimo, rezom ukoso. Procijedimo masnoću od pečenja pačjih prsa, koristimo samo toliko masnoće da pokrije dno lončića. Dodamo ostatak sjeckanog đumbira, kojega kratko popržimo. Dodamo crveno vino i sok naranče. Zakuhamo i kratko reduciramo. Kukuruzni škrob pomiješamo sa vodom. U umak dodamo kap po kap škrobnu smjesu, da stegnemo i povežemo umak. Kada dobijemo željenu gustoću, umak procijedimo i umješamo kockicu hladnog maslaca. Sastojci: 2расjа prsa 2 naranče komadić đumbira 0,11 crvenog vina 1 butternut buča 50 g maslaca 2 kruške grančica timijana žlica kukuruznog škroba maslinovo ulje sol i papar Buču ogulimo, izvadimo koštice inarežemo na kocke. Kocke buče posolimo i poškropimo ih pačjom masti. Ispečemo u pećnici na 180 C, oko 40 minuta da skroz omekane. Razradimo ih štapnim mikserom ukremu uz dodat ak ostatka maslaca i žlice pačje masti. Začinimo soli i paprom. Krušku narežemo na četvrtine i izvadimo koštice. Grilamo ju u gril tavi na maslinovom ulju. Kada dobije gril šare, maknemo ju sa vatre, lagano posolimo i poklopimo da se kratko napari. Prije serviranja grilanu kruškuzačinimo sjeckanim timijanom i poškropimo ju maslinovim uljem. Recept by Ivan Temšlć KONZUM MI JE SRCU BLIŽE KONZUM 11

Drugi katalozi Konzum

Najnoviji katalozi