1kg=5,99kn
-33%
198
1198
NARANČA
2kg,
1kg=5,99
17,99 kn
Pačja pisa
-28%
1999
S UMAKOM OD NARANČE I ĐUMBIRA,
KREMA OD BUČE & GRILANA KRUŠKA
maxi super
ĐUMBIR
1kg
27,99 kn
Priprema:
Pačja prsa zarežemo kriš-kraš nožem na strani kože. Posolimo ih i polegnemo u hladnu tavu na strani kože. Zagrijemo
tavu i kada se masnoća počne topiti, žlicom ju nanosimo na meso, da se zatvore pore. Dodamo polovicu nasjeckanog
đumbira, da aromatizira masnoću. Kada koža patke dobije lijepu boju i iscjedi se od masnoće, prsa prebacimo na papir za
pečenje i dovršimo ih u pećnici na 200 C, oko 8-10 minuta. Izvadimo ih iz pećnice i pustimo da odmore. Prsa pri serviranju
prepolovimo, rezom ukoso.
Procijedimo masnoću od pečenja pačjih prsa, koristimo samo toliko masnoće da pokrije dno lončića. Dodamo ostatak
sjeckanog đumbira, kojega kratko popržimo. Dodamo crveno vino i sok naranče. Zakuhamo i kratko reduciramo. Kukuruzni
škrob pomiješamo sa vodom. U umak dodamo kap po kap škrobnu smjesu, da stegnemo i povežemo umak. Kada dobijemo
željenu gustoću, umak procijedimo i umješamo kockicu hladnog maslaca.
Sastojci:
2расjа prsa
2 naranče
komadić đumbira
0,11 crvenog vina
1 butternut buča
50 g maslaca
2 kruške
grančica timijana
žlica kukuruznog škroba
maslinovo ulje
sol i papar
Buču ogulimo, izvadimo koštice inarežemo na kocke. Kocke buče posolimo i poškropimo ih pačjom masti. Ispečemo u
pećnici na 180 C, oko 40 minuta da skroz omekane. Razradimo ih štapnim mikserom ukremu uz dodat ak ostatka maslaca i
žlice pačje masti. Začinimo soli i paprom.
Krušku narežemo na četvrtine i izvadimo koštice. Grilamo ju u gril tavi na maslinovom ulju. Kada dobije gril šare, maknemo
ju sa vatre, lagano posolimo i poklopimo da se kratko napari. Prije serviranja grilanu kruškuzačinimo sjeckanim timijanom i
poškropimo ju maslinovim uljem.
Recept by Ivan Temšlć
KONZUM MI JE SRCU BLIŽE
KONZUM
11