KUHAJMO S
POVRĆEM
ZAŠTO NAM POVRĆE NE BI
BILO GLAVNO NA MENIJU?
Bar ako je sudeći po rezultatima*,
jer većina ljudi ga jede kao prilog - i
to za ručak. Zašto ne biste od danas
Proleti kroz dan na energiji povrća!
Juhe, variva i druga jela na žlicu pokreću
tvoj dan i daju ti energiju.
pokušali drugačije? Za sebe, za svoje
zdravlje! Na našoj stranici
www.konzum.hr/recepti pronaći ćete
bezbroj izvrsnih recepata s
hranjivim i ukusnim povrćem.
KREM JUHA OD
BROKULE S KVINOJOM
SASTOJCI
-45%
600 g brokule
• 1-2 režnja češnjaka
• 80 ml maslinovog ulja
80 g kiselog vrhnja
• 50g kvinoje
sol
maxi super
99
BROKULA
SKENIRAJ ZA
RECEPT
1kg
21,99 kn
Kvinoju skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite i začinite s
malo maslinovog ulja. Brokulu očistite, podijelite na cvjetove i
sve zajedno kuhajte u posoljenoj vodi 2 minute.
Na maslinovom ulju zabijelite sitno sjeckani češnjak, dodajte
brokulu (ostavite nekoliko cvjetova za posluživanje), kratko
popržite, zalijte vodom u kojoj se kuhala, prokuhajte još 3
skuhano
DOMA
minute.
ANDFRECEPTI
Usitnite i miksajte štapnim mikserom, dodajte vodu od
brokule do željene gustoće.
Razmutite kiselo vrhnje s malo vruće vode od brokule pa
dodajte u juhu kad je maknete s vatre.
Juhu poslužite uz dodatak žlice
kvinoje i par cvjetića brokule.
Još prefinih recepata pogledajte na
www.konzum.hr/recepti
SVE JE SVJEŽE TU ZA MENE,
16
Nove ponude pogledajte na www.konzum.hr