Srdele iz pećnice
sastojci
500 g srdela
800 g krumpira
400 g miješanog korjenastog
povrća po želji (mrkva, celer,
peršin, slatki krumpir)
100 g cherry rajčica
0,5 dl maslinovog ulja
0,5 dl bijelog vina
1 češanj češnjaka
1 žlica sjeckanog peršina
sol, papar
priprema
pogleday
RÉCEPT
Pećnicu zagrijte na 220°C.
Povrće dobro operite, ogulite i narežite
na ploške debljine 5 milimetara. Složite
u dublji pleh, dobro posolite, popaprite,
zalijte polovicom maslinovog ulja i
promiješajte tako da su sve ploške
obložene uljem i solju.
NAJFINIJI RECEPTI
Pecite 45 minuta, miješajući na pola
pečenja.
Nakon 45 minuta srdele prelijte s
ostatkom ulja, posolite i promiješajte.
Rasporedite po pečenom povrću, dodajte
rajčice i podlijte s malo vina.
Vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta,
dok srdele nisu dobile boju. Gotovo
pečenje pospite sjeckanim češnjakom i
peršinom.
Dobar tek
ADRIA
MARE
JADRANSKA
SRDELA/SARDELA
riba
Hrvatske
Još prefinih recepata pogledajte na
www.konzum.hr/recepti
maxi super
(15,99 kn, -37%)
ADRIA MARE
JADRANSKA SRDELA
1kg
9.99m
8
Nove ponude pogledajte na www.konzum.hr