9
RECEPT by ŠPIČEK
Svježi
domaći pijetao
MLADI PIJETAO
PEČEN S KORJENASTIM
POVRĆEM I JABUKAMA
I NABUJAK OD
MLINACA I ORAHA
Vrtovi hrvatske,
iz slobodnog
uzgoja
1 kg
Pile
Gavelino
Cekin, Vindija
1 kg
1 SPAR Vrtovi Hrvatske pijetao
iz slobodnog uzgoja • 1/2 korijena celera
• 2 veće mrkve • 2 crvena luka • 1 korijen
pastrnjaka ili peršina • 2 Granny Smith jabuke
• 100 ml suncokretova ulja
• 200 ml vrhnja za kuhanje • 250 g mlinaca
• 100 g oraha • 2 jaja • 50 g maslaca
• sol • papar
1. Pijetla večer prije nasolite, prije pečenja
prelijte ga vrućim uljem i podlijte s malo vode.
Pecite ga u pećnici na 175 °C 90 minuta,
uz češće podlijevanje.
2. Kad je pijetao pečen, na istu masnoću dodajte
narezano korjenasto povrće i crveni luk koji ste
začinili s malo soli i papra. Pecite u pećnici, a
deset minuta prije kraja dodajte jabuke narezane
na kriške. Ispecite do kraja.
€
37,60 kn
SASTOJCI (ZA 4 OSOBE)
NAČIN PRIPREME
499
398
€
29,99 kn
Pileća
krilca
Buffalo
Nje žna i uku sna
zač inje na peč ena
pile ća kril ca
sprem na za jelo
u sam o 2 min ute
Amadori
500 g
1 kg = 7,78 € /
58,62 kn
389
€
29,31 kn
3. Za nabujak od mlinaca izlomite mlince i
prelijte kipućom vodom. Ocijedite ih i malo
ohladite. Dodajte sol i papar, vrhnje za kuhanje
i 2 jaja. Sve dobro promiješajte i stavite u kalup
koji ste prethodno namazali maslacem.
4. Po vrhu dodajte grubo
sjeckane orahe. Zapecite u
pećnici 20 minuta na 180 °C.
SKENIRAJ ZA RECEPT
JEDNOSTAVNO I BEZ APLIKACIJE
www.spar.hr/dobar-tek
Pileći medaljoni
ili odresci
Perutnina 400 g
1 kg = 12,23 € / 92,15 kn
489
€
36,84 kn
Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn