8
PRIPREMA
TORTA
BEZ BRAŠNA
S KREMOM OD
LJEŠNJAKA
SASTOJCI
1. Premažite i obložite papirom
okrugle kalupe za torte. Zagrijte
pećnicu na 160 °C. U maloj posudi
otopite čokoladu i maslac. U
velikoj zdjeli umutite kakao i vruću
kavu dok ne postanu glatki. Smjesu
čokolade umiješajte u kakao.
2. Odvojite žumanjke i bjelanjke.
Dodajte melasu, mljevene bademe,
mljevene lješnjake i žumanjke.
Umutite da se potpuno sjedini.
U čistoj posudi tucite bjelanjke i
dodajte u smjesu od čokolade.
Smjesu podijelite na tri dijela. Pecite
oko 45 minuta i pustite da se ohladi.
3. U zdjeli mutite šećer i maslac.
Dodajte vaniliju i hladnu otopljenu
čokoladu i mutite oko 2 - 3 minute.
Dodajte namaz, vrhnje i malo soli
i miksajte još minutu. Slažite tako
da svaki sloj premažete obilno
čokoladnom glazurom. Ukrasite
čokoladnim mrvicama.
Vrijeme pripreme: 120 minuta
-20%
e d e k o re
na jestiv vanje
a
z a u k ra š A R *
P
a
kolač S
• 70 g kakaa
• 2/3 šalice vruće
espresso ili instant kave
• 300 g DESPAR Premium
tamne čokolade
• 300 g maslaca
• 370 g melase
• 125 g Natur*pur
badema u jezgri
• 140 g Natur*pur
lješnjaka
• 8 jaja
ČOKOLADNA GLAZURA
OD LJEŠNJAKA:
• 225 g neslanog maslaca
• 190 g šećera
• 2 žličice ekstrakta
vanilije
• 125 g DESPAR Premium
tamne čokolade
• 200 g namaza od
kakaa i lješnjaka
• 1 žlica vrhnja za šlag
• prstohvat soli
• čokoladne mrvice
za posipanje
Čokolada za
kuhanje Dorina
Posuda za topljenje
čokolade
Kraš
200 g
14 x 16 cm, inox
1 kom
999
kn/200 g
1,33 EUR
*Cijene na polici umanjene su za navedeni postotak. Slika je simbolična. Popust se ne odnosi na već snižene i promotivne proizvode.
999
kn/kom
1,33 EUR
Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn