Postavite katalog koji nedostaje

Hervis katalog 06.01.2020. - 16.05.2020. - str. 59 - VIŠE NE VRIJEDI *

Hervis katalog 06.01.2020. - 16.05.2020. - str. 59 - VIŠE NE VRIJEDI *

1 ... 59 ... 69
Hervis katalog - 06.01.2020. - 16.05.2020. - Sniženi proizvodi - hlače, kaciga, alat. Stranica 59.
1 ... 59 ... 69

Pomičite se kroz ovaj Hervis letak koji vrijedi od 06.01.2020. do 16.05.2020. kako biste vidjeli najnovije akcije. Na 68 stranicama trenutnih tjednih oglasa naći ćete najbolje proizvode od Sport kategorije.
Ako želite uštedjeti na vašem sljedećem shopping za Hervis, ne zaboravite pretražiti cijeli letak od stranice 1 do stranice 68. Ako želite pametno kupovati te uštedjeti na sljedećem shopping u Hervis nemojte propustiti posljednji tjedni letak pun nevjerojatnih cijena i predivnih popusta. Vratite se na Moj Katalog svaki dan kako biste se uvjerili da ne propuštate velike promocije koje vam nude omiljene maloprodajne trgovine.

* Vrijedi u ovim Hervis prodavaonicama:

Proizvodi u ovom katalogu

 
 
OSOBNO ISKUSTVO Pi enjanje po ledu je najprivlačniji način za prevladavanje ledenih slapova i strmih snježnih padina i kotlina. Pogodno je za sve koji žele nove zimske izazove. Led nije poput stijene i može biti nepredvidiv, zato započnite penjanje s iskusnim vodičem ili penjačem. Za razliku od klasičnog penjanja na stijene, u penjanju po ledu koriste se cepin i dereze. Zakivanjem i zabijanjem, ovaj alat omogućuje penjanje po zaleđenoj vertikalnoj površini. Također, tehnika penjanja je malo drugačija. Ruke i noge ne postavljamo bočno i uvijek smo okomito orijentirani, jer time cepin najbolje drži. Kako ne bismo izgubili ravnotežu, slijedimo pravilo tri točke oslonca tijekom penjanja po ledu, prije nego što napravimo sljedeći potez. Penjanje po ledu zahtijeva vrlo dobro razumijevanje situacije. Debljina leda je važna - deblji led je stabilniji. Pretanak led može se brzo odvojiti od osnovne površine stoga mora biti i hladna zima kako bi se postigla odgovarajuća osnovna debljina. Po mekanom ili pomalo rastopljenom ledu se lakše penje, ali ne smije biti previše mekan i previše mokar zbog viših temperatura. U vrlo hladnim danima led je kristalno tvrd. Potrebno je malo više napora, ali je penjanje u takvim uvjetima sigurnije. Kljove cepina i dereze su oštre pa prilikom penjanja pazite da se ne zaglave u hlače koje se mogu poderati. To se događa vrlo često, zato savjetujem odjeću pojačanu kevlarom na izloženim dijelovima. Gdje se može penjati u susjednoj Sloveniji i inozemstvu Za početnike je preporučljivo posjetiti uređeno ledeno penjalište u ledu u dolini Mlačca u Mojstrani. Za poznavatelje postoji velik broj slapova u Logarskoj dolini, Bohinjskoj sosetki, Mozničkoj dolini i u dolini Triglava u hladnoj hladnoj zimi. Među najpopularnijim su ledeni zidovi u dolini Tamar. Pristup do tamo traje sat vremena i postoji nekoliko smjerova različite težine. U srcu europskih Alpi mogućnosti zimskih uspona po ledu su gotovo neograničene. Svjetski poznata lokacija i raj za ledene penjače je Banff, Kanada. Za mene je, međutim, penjanje na potpuno drugačiji zid bilo posebno iskustvo - na glečeru na Islandu gdje je moguće penjati se tokom cijele godine, čak i ljeti u kratkim rukavima. Što nam treba za penjanje po ledu Pojas za penjanje, konop i štitnik mogu se koristiti kao i u sportskom penjanju. Kaciga je nužna za penjanje po ledu jer se pri zabijanju čekića led može odlomiti. Kako je težina penjača veća zbog opreme, preporučuje se nešto deblji konop (više od 9 mm) otporan na vodu. Za duže vodopade preporučljivo je koristiti dvostruko uže. Penjačice se zamjenjuju planinskom zimskom obućom s tvrđim potplatom dizajniranim za poluautomatske ili automatske dereze. Немis) 59 Foto: Rožle Bregar

Hervis katalozi

Najpopularniji katalozi