dm katalog - VIŠE NE VRIJEDI - stranica 46 *

thumbnail - dm katalog - Sniženi proizvodi - jogurt, chips, polenta, temeljac, kiseli kupus, kiselo zelje, slanutak, peršin, šafran, začinsko bilje, Harissa, rajčica umak, maslinovo ulje, sjemenke, suha šljiva, sake, dmBio. Stranica 46.
46 / 61

* Vrijedi u ovim dm prodavaonicama

Prikaži sljedeći

Proizvodi u ovom katalogu

 
GOOD LIFE Tažin s korjenastim povrćem Pastila trokutići s cvjetačom Orijentalni san: suhe šljive tažinu daju voćno-kiselkastu notu i daju ravnotežu njegovoj začinjenosti Opet je Božić? Ne, cimet može više od toga! Time se začinjenim trokutićima daje ono nešto SASTOJCI ZA 4 PORCIJE: SASTOJCI ZA 9 KOMADA: • 400 g mrkve • 350 g pastrnjaka • 300 g batata • 150 g suhih šljiva, bez koštice (npr. marke dmBio) • 2 luka • 3 češnja češnjaka • 4 žlice maslinovog ulja (npr. marke dmBio) • 1 žlica Ras el Hanout • 1 žličica paprike u prahu, slatke • 1 prstohvat kajenskog papra • 1/4 čajne žličice cimeta u prahu • 1 žlica koncentrata od rajčice (npr. marke dmBio) • 600 g umaka od rajčice (npr. Passata Natur umak od rajčice marke dmBio) • 500 ml povrtnog temeljca • 220 g slanutka u staklenci (npr. marke dmBio) • 200 g kuskusa (npr. marke dmBio) • 1–2 čajna žličica začina Harissa • 200 g jogurta, grčkog • sol • papar • 50 g sjemenki nara • 2 žlica kore bio limuna, kore • 1/2 šaka listića mente, za posipanje Za trokutiće: • 1 posudica (0,1 g) šafrana • 2 crvena luka • 2 češnja češnjaka • 500 g cvjetače • 120 ml maslinovog ulja • 1 žličica kurkume (npr. marke dmBio) • 1 žličica đumbira, mljevenog • 1/2 žličice cimeta u prahu i malo za posipanje (npr. marke dmBio) • 150 g badema, blanširanih i fino nasjeckanih • 1 šaka svježeg začinskog bilja,npr. peršin i korijandar • sol • papar • 9 listova lisnatog tijesta PRIPREMA: operite i ogulite, očistite i uzdužno narežite na četvrtine mrkve, pastrnjak i batate. Grubo nasjeckajte suhe šljive. Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte. U velikom tažinu ili u loncu od gusa s poklopcem zagrijte 3 žlice ulja te cca. 10 minuta pržite mrkve, pastrnjak, batat, luk i češnjak s Ras el Hanoutom, paprikom u prahu, kajenskim paprom, cimetom i koncentratom od rajčice uz povremeno miješanje. Umiješajte umak od rajčice i suhe šljive, prelijte temeljac, sve dobro promiješajte i ostavite pokriveno da se kuha oko 40 minuta. Posljednjih 5 minuta dodajte slanutak. U međuvremenu prelijte kuskus s 375 ml vrele vode u vatrostalnoj posudi i pustite da se namače cca. 5 minuta sve dok se ne upije tekućina. Pomiješajte Harrisu s 1 čajnom žličicom ulja. Promiješajte jogurt dok ne postane gladak, dodajte Harissa mješavinu i pokapajte preostalim maslinovim uljem. Tažin začinite sa solju i paprom, pospite s 1-2 žlice sjemenki nara i polovicom limunove kore te poslužite ukrašeno s mentom. Umak od jogurta, kuskus, preostala limunova kora i sjemenke nara poslužite odvojeno. Za umak: • 150 g svježeg sira • 1 žlica limunovog soka • sol • 1 limun u kriškama za posluživanje PRIPREMA: omekšajte šafran u posudi s 1 žlicom vruće vode. Luk i češnjak narežite na sitne kockice. Operite, očistite i sitno nasjeckajte cvjetaču. Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u tavi pa u tome pirjate luk i češnjak 3-4 minute. Dodajte cvjetaču, začine i šafran i dalje pirjajte uz miješanje 8-10 minuta na umjerenoj vatri. Povucite sa strane i pomiješajte bademe. Operite, osušite i nasjeckajte začinsko bilje. Stavite u mješavinu s cvjetačom, posolite i popaprite. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C sa zagrijavanjem s gornje i donje strane i lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Kistom namažite list lisnatog tijesta maslinovim uljem i prepolovite ga po dužini. Polovice stavite jedne na druge. U jednom uglu na traci od tijesta raspodijelite malo mješavine s cvjetačom i pritom ostavite 1 cm mjesta prema rubu. Sada preklopite list tijesta s nadjevom dijagonalno na dužu stranu. Ponovite postupak sve dok na kraju ne dobijete trokut. Kistom ga premažite s malo ulja i lagano pospite cimetom. Stavite na lim za pečenje, umetnite u pećnicu i pecite 35-40 minuta. Za umak začinite svježi sir s limunovim sokom i malo soli i time napunite posudicu. Poslužite uz pastile i uz to dodajte kriške limuna. Reuben sendviči s ciklom Kremasta palenta s raguom od gljiva Fermentiranje je food trend? Točno, zato ovaj sendvič slavi kiseli kupus kao rafinirani sastojak O kako ukusno, kako orašasto: pasta od indijskih oraščića pobrinut će se kod ove veganske palente za okus i za željenu gustoću SASTOJCI ZA 4 PORCIJE: Za umak: • 1 ljutika • 75 g majoneze • 1 žlica kečapa (npr. marke dmBio) • 1 žlica vrhova svježeg kopra • 1 žličica tabaska Za sendviče: • 1 jabuka • 250 g cikle, skuhane • 150 g svježeg kiselog kupusa • 350 g raženog kruha od kiselog tijesta, 8 kriški • 40 g maslaca • 80 g ementalera, 8 kriški SASTOJCI ZA 4 PORCIJE: Za palentu: • 1 češanj češnjaka • 300 ml povrtnog temeljca (npr. marke dmBio) • 250 ml biljnog napitka (npr. napitka od badema marke dmBio) • 170 g palente (npr. marke dmBio) • sol • papar • 3 žlice paste od indijskih oraščića (npr. marke dmBio) Opcionalni prilog: 150 g kiselih krastavaca (npr. marke dmBio) • 100 g čipsa od povrća (npr. čips od slanutka s morskom soli marke dmBio) Za ragu od gljiva: • 500 g šampinjona • 2 žlice maslinovog ulja • 125 ml povrtnog temeljca • sol • papar • 2 šake peršina • 100 g svježeg sira (alternativno veganska krema od indijskih oraščića marke dmBio) PRIPREMA: za umak ogulite ljutiku, narežite na vrlo sitne kockice i pomiješajte s ostalim sastojcima u jednoj posudi. Za sendviče, operite, prepolovite jabuku, odstranite koštice i narežite na tanke kriške. Ciklu narežite na kriške, osušite kiselo zelje. Kriške kruha tanko premažite maslacem, a četiri kriške sa stranom premazanom maslacem postavite prema dolje na dasku. Obložite sirom, kriškama jabuke, kiselim kupusom i ciklom. Preko toga raspodijelite umak i drugu krišku kruha s namazanom stranom maslacem postavite prema gore. Sendviče pecite u velikoj tavi 2-3 minute sa svake strane. Prepolovite gotove Reuben sendviče i posložite na platu ili na tanjure. Za posluživanje posložite s kiselim krastavcima i čipsom od slanutka. PRIPREMA: za palentu narežite češnjak na sitne kockice, zakuhajte s povrtnim temeljcem i biljnim napitkom u loncu. Dodajte palentu, pustite da zakuha i pokriveno odložite sa strane. Pustite da nabubri oko 10 minuta, zatim začinite sa solju i paprom, dodajte pastu od indijskih oraščića i palentu održavajte toplom. Očistite gljive i narežite na grube kriške. Češnjak narežite na sitne kockice. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pecite gljive u njemu 5-6 minuta. Dodajte češnjak, kratko pirjajte i začinite sa solju i paprom. Zalijte sve povrtnom juhom i začinite sa solju i paprom. Pustiti da se kuha dodatnih 2-3 minute. Operite i osušite peršin. Palentu raspodijelite na plati i na nju posložite gljive. Na to stavite svježi sir ili kremu od indijskih oraščića. Pospite s mljevenim paprom i nasjeckanim peršinom te poslužite. 46 ACTIVE BEAUTY 02/2022

Drugi katalozi dm

Najnoviji katalozi