KAMADO: S dimom i vatrom!
Keramički roštilji savršeni su za sve vrste kuhanja. Bilo da se radi o roštiljanju,
kuhanju, dimljenju, pečenju ili kuhanju u posudi od lijevanog željeza - Kamado to
omogućuje. Tu je i niska potrošnja drvenog ugljena i idealna kontrola temperature.
Nijedan drugi
roštilj ne pokriva
tako širok spektar
temperatura kao
keramički roštilj:
od 70 do
400 stupnjeva
Celzijusa – moguće
je postići stalnu
temperaturu za
svaki stupanj
pečenja, bez obzira
radi li se o kuhanju
ili pečenju pizze.
Keramički roštilji ne samo da imaju jedinstven
oblik jajeta, već pružaju i posebne mogućnosti:
njihove debele keramičke stjenke u potpunosti
izoliraju roštilj. Rezultat toga je savršena raspodjela
topline uz minimalnu potrošnju ugljena: do 75 %
manje drvenog ugljena
ili briketa potrebno
je u usporedbi s
klasičnim okruglim
roštiljima. Zahvaljujući
pohranjivanju topline,
s jednim punjenjem
ugljena možete lako zadržati željenu temperaturu do
24 sata. Kamado roštilj ne postavlja nikakve granice
vašoj kuharskoj kreativnosti. Bez obzira na to radi li
se o savršenom odresku, nježno dimljenom lososu
ili savršenoj pizzi poput one iz talijanske pizzerije.
Ako volite kuhati, Kamado roštilji će vam otvoriti
nove mogućnosti za povezivanje užitka i strasti. To
omogućuje regulacijski sustav za ventilaciju, koji
osigurava brzo i precizno kontroliranje temperature.
Spektar topline se obično kreće
od 70 do 400°C, što se može
lako očitati na termometru
poklopca. Zahvaljujući
ravnomjernoj distribuciji
topline, vaše omiljeno meso ili
riba bit će učinkovito zaštićeni
od sušenja tijekom pečenja. Govoreći o zaštiti: zbog
upotrebe visokokvalitetnih materijala, keramički
roštilji ne samo da su izdržljivi na toplinu, već su
otporni na vremenske uvjete - pravi su debelokožci!
24-satno roštiljanje
sa samo 3 kg
drvenog ugljena
34
Hrskavi pomfrit od batata
ima najbolji okus uz hamburgere
od trgane svinjetine.
-
KAMADO-KERAMIČKI ROŠTILJI
d
p
e
ork
l
l
u
P
à la Kamado
Trgana svinjetina je stvarno zakon! Niti
jedno jelo s roštilja u zadnje dvije godine
nije prikupilo vatrenije obožavatelje od
nježne, natrgane, sočne svinjetine s roštilja.
Kako napraviti deliciju od svinjskog vrata
ili lopatice: Potrebna je samo marinada,
Kamado i puno vremena i odmora. Dobar
tek!
1
Meso se marinira preko noći. Za Kamado
roštilj: Pripremiti drveni ugljen i koristiti
potpaljivače od drvne vune. Za indirektno
pečenje koristiti deflektorski kamen.
www.bauhaus.hr
2
Postoje dvije faze stabilizacije
temperature, na oko 70 i 80°C. Potrebna
je redovita provjera temperature. Trajanje:
više od 10 sati. U roštiljima kuglastog oblika će
možda biti potrebno koristiti čips za dimljenje.
3
Kada unutarnja temperatura dosegne
92 stupnja, meso se može skinuti s
roštilja. Odmah ga možete rastrgati, a za to
vam mogu pomoći posebne kandže za roštilj.
Meso ne treba odležati nakon pečenja.
4
Tako ukusno, s kupus salatom, lukom i
domaćim BBQ umakom! Tko bi mogao
odoljeti burgeru od trgane svinjetine?
Čekanje se zaista isplati.