STI UŽITAK
ČI
te lagano
pizzu može a taj se
za
Kamen
N
.
u
a roštilj
zagrijati n ava stavljanje i
kš
la
način o
bée (ili
tarte flam
uzimanje
ena.
m
ka
s
)
pizze
RECEPT ZA ROŠTILJ
28
Tarte flambée s mljevenim mesom i bukovačama
Mogućnost zabune:
Ovo nije pizza! Tarte
flambée dolazi iz
Elzasa i posebno je
tanak i hrskav. Kod
izrade se ne koristi sir
i umak od rajčice.
www.bauhaus.hr
TARTE FLAMBÉE ZA DVOJE
SASTOJCI
50 g brašna i 10 g kvasca
4
5 žlica maslinovog ulja, 200 ml vode
NADJEV
3 50 g mljevenog mesa
150 g crème fraîchea
2 kruške, 1 glavica crvenog luka
150 g začinskih gljiva
ružmarin i timijan
Kvasac otopite u mlakoj vodi. Stavite brašno u zdjelu,
napravite udubinu i pospite sol oko ruba. U sredinu
stavite vodu s kvascem, nakon otprilike 5 minuta polako
umiješajte brašno i zamijesite s 4 žlice maslinova ulja da se
dobije glatko tijesto. Premažite tijesto 1 žlicom maslinovog
ulja, vratite ga u zdjelu i ostavite da odstoji na toplom
oko 30 minuta. Razvaljajte 2 tanka lista tijesta, premažite
kremom i po vrhu rasporedite nadjev. Zagrijte kamen za
pizzu najmanje 30 minuta na plinskom roštilju na 250°C.
Pecite oko 8 - 10 minuta dok ne porumeni.