Bauhaus katalog 01.04. - 31.08.2023. - VIŠE NE VRIJEDI - stranica 24 *

thumbnail - Bauhaus katalog - 01.04.2023. - 31.08.2023. - Sniženi proizvodi - okrugli roštilj, plinski roštilj. Stranica 24.
24 / 49

* Vrijedi u svim Bauhaus prodavaonicama.

Proizvodi u ovom katalogu

 
INDIREKTNO PEČENJE NA ROŠTILJU Kod indirektnog pečenja na roštilju postoje različite temperaturne zone u roštilju. Drveni ugljen je samo s jedne strane roštilja ili je samo dio plinskih plamenika uključen. Meso je na "hladnoj" strani roštilja i lagano se peče reflektiranom toplinom. Poklopac je stoga neophodan za indirektno pečenje. Cijeli sustav ne razlikuje se od pećnice i smatra se posebno nježnim. Mnoga tipična jela s roštilja pripremaju se indirektno: rebarca, svinjsko meso, pileće meso, goveđe meso. Svinjsko pečenje ili juneće pečenje u komadu također se pripremaju indirektno, koristeći aromatično drvo za dimljenje za posebne arome. Sve što treba imati pravu zapečenu koricu, peče se na roštilju ili izravno kuha. Najbolji primjer: debeli odresci. Okrugli roštilj najbolji je za indirektno roštiljanje. Njegova široka i ravna komora za roštilj savršena je za indirektno kuhanje. Ugljen se lako može postaviti samo s jedne strane ili u krug kao "prsten od žeravice". Stručnjaci grade čitave platoe kako bi dosegli tri ili više temperaturnih zona. Ali nikako ne smijete zaboraviti zdjelu za vodu koja služi kao skupljač masnoće neposredno ispod hrane s roštilja. PRAKTIČNI SAVJETI INDIREKTNO ROŠTILJANJE OKRUGLI ROŠTILJI NA DRVENI UGLJEN 24 Toplina da, plamen ne: Kod indirektnog pečenja toplina se diže desno i lijevo od hrane koja se peče i cirkulira u komori roštilja. Temperatura je znatno niža nego kod izravnog pečenja, ali je vrijeme pečenja duže. Ne podcjenjujte važnost detalja kao što je posuda za skupljanje masnoće ispod indirektne zone pečenja! Ne samo da održava roštilj čistim, već ima i cijeli niz drugih zadataka. Stoga savjetujemo: 1 Ispod hrane s roštilja stavite posudu za skupljanje sokova od mesa i masnoće koja može iscuriti. Sakupljena tekućina služi kao osnova za aromatični umak. DRVENI UGLJEN Odabir drvenog ugljena ili briketa prema planiranom vremenu pečenja. Žar s jedne strane ili u obliku prstena. Dodatna posuda za masnoću s vodom u sredini ispod hrane za roštilj. Držite poklopac zatvoren. Koristite termometar za roštilj. 2 Alternativno, možete dodati vodu u zdjelu. Masnoća koja kaplje veže se s vodom u zdjeli i povećava vlažnost unutar roštilja. 3 Zagrijte roštilj i što manje otvarajte poklopac tijekom pečenja kako bi toplina zahvatila hranu sa svih strana. Kada se postigne početna temperatura, isključite srednje plamenike, smanjite temperaturu. Stavite meso na „hladnu“ zonu. Držite poklopac zatvoren. Koristite termometar za roštilj. 4 Dobar termometar za roštilj uvelike olakšava posao. Ciljnu središnju temperaturu možete pronaći u raznim tablicama na internetu. 5 Uz indirektno pečenje na roštilju možete brzo izgubiti pojam o vremenu u razgovoru s gostima. Jednostavan kuhinjski mjerač vremena sprječava da meso postane mekano i suho zbog prekuhavanja. Još bolje: koristite moderan termometar za roštilj s aplikacijom na svom pametnom telefonu! www.bauhaus.hr PLINSKI ROŠTILJ METODA 50/50 noj vatri Pržite na izrav korica, ri vo st ne dok se ite meso na zatim prebac ranu i lagano indirektnu st čenje. dovršite pe

Drugi katalozi Bauhaus

Najnoviji katalozi