Bauhaus katalog 11.05. - 31.08.2022. - VIŠE NE VRIJEDI - stranica 7 *

thumbnail - Bauhaus katalog - 11.05.2022. - 31.08.2022. - Sniženi proizvodi - Off!, četka za čišćenje, vilice, ormar, vijak, Kingstone, plinski roštilj, set za roštiljanje. Stranica 7.
7 / 49

* Vrijedi u ovim Bauhaus prodavaonicama

Proizvodi u ovom katalogu

 
KAKO FUNKCIONIRA ROŠTILJANJE NA PLIN? PRAVA POMOĆ ZA POČETAK ROŠTILJANJA Da ne biste pogriješili pri prvom roštiljanju na plin, pridržavajte se sljedeće procedure. Prvo kupite odgovarajuću plinsku bocu propana. Ovisno o modelu, boca se kod upotrebe postavlja uspravno pored roštilja ili u ormarić ispod roštilja. Na bocu postavite regulator tlaka. Ako morate zavrnuti vijak, imajte na umu da je riječ o lijevom navoju. Regulatori za veće boce mogu biti opremljeni praktičnom funkcijom zaključavanja i prekidačem. Ovaj korak ovisi o državi u kojoj se nalazite. Ponovno zatvorite poklopac i pričekajte 10 - ak minuta. Pazite na termometar. Kada roštilj postigne željenu temperaturu (pratite podatak u Celzijevim stupnjevima), možete započeti s roštiljanjem. Poklopac držite što više zatvoren! ROŠTILJANJE NA PLIN: NAJVAŽNIJI DETALJI 1 Kupite plinski roštilj: u svom prodajnom centru pronaći ćete velik izbor plinskih roštilja - sigurno i jedan koji je kao skrojen za Vas. Nemojte kupiti premali roštilj jer će apetit rasti zajedno s Vašim iskustvom. Obavezno uzmite model s poklopcem da biste mogli roštiljati direktno i indirektno. Obratite pažnju na pribor u ponudi. Direktno pečenje Indirektno pečenje Koristite da biste hranu jako zapekli te za pečenje hrane s vremenom pečenja manjim od 20 do 25 minuta. Hrana se peče direktno odozdo. Tipičan primjer: kobasice i pljeskavice. Za zagrijavanje koristite sve plamenike. Pazite na temperaturu jezgre. Vrijeme pripreme duže od 25 minuta trebaju pečenje, debeli odresci ili perad u komadu. Upravo je za odreske dobar način pripreme da se na početku dobro zapeku, a zatim pripremaju indirektno. Zonu s visokom temperaturom u prostoru roštilja stvarate na način da koristite samo plamenike na rubovima. Pazite na raspodjelu vrućine unutar roštilja. KOMPETENTNO SAVJETOVANJE & PRAVI PRIBOR 1 KOMPETENTNO SAVJETOVANJE U prodajnom centru posebnu pažnju posvećujemo kompetentnom savjetovanju. Naši djelatnici paze na Vaše želje i rado će Vas opsežno posavjetovati, naravno i kada je riječ o plinskim roštiljima. 2 Plin kao gorivo: plin je propan, butan ili mješavina navedenih plinova. Plinsku bocu postavite pored ili u za to predviđeni prostor Vašeg roštilja. 3 Priključak za plin: za svaki roštilj potrebno je crijevo za plin i odgovarajući regulator tlaka koji se pomoću navoja spoji na plinsku bocu. 4 Pribor za roštiljanje: nemojte škrtariti ni kada se radi o priboru za roštiljanje. Ipak roštiljate vani pa stvari mogu postati malo grublje. Stoga preporučujemo roštiljski pribor od oplemenjenog čelika, koji je tvornički otporan na hrđu. Ručke moraju biti protuklizne i dobro štititi od vrućine. Često se čini da je roštiljski pribor predugačak, no u praksi ćete otkriti da svaki centimetar zlata vrijedi. Praktičan savjet: pazite da pri okretanju ne oštetite meso. 5 Četke za čišćenje: upravo gusane rešetke za roštilj treba redovito mehanički čistiti. Uz specijalne Kingstone četke taj ćete posao obaviti za tren oka. 2 4 PLINSKA BOCA Boce (5 ili 11 kg) se no u pravilu posuđuju uz kauciju. U autu ih prevozite isključivo kao osigurani teret i sa zaštitnim čepom. KINGSTONE PRIBOR ZA ROŠTILJANJE, 3 - dijelni Sastoji se od: hvataljke, dužina 46 cm vilice, dužina 56 cm lopatice, dužina 46 cm Aktualne cijene i više informacija možete pronaći na našem webshopu i u prodajnom centru. 3 5 Set za priključak plina Sastoji se od: 1 x plinsko crijevo d 1,5 m, 1 x regulator tlaka, 2 x obujmica za stezanje, 1 x ključ za plinski priključak br. 27 KINGSTONE ČETKA ZA ČIŠĆENJE Namijenjena za gusane rešetke. Dostupna u 2 veličine. 7 PLINSKI ROŠTILJI Sve ventile okrenite u položaj "Off". Otvorite roštilj, a zatim odvrnite ventil plinske boce (većinom u smjeru suprotnom od kazaljke na satu). Obavezno slijedite upute za upotrebu. Jako važno: prije paljenja poklopac mora biti otvoren kako se ispod njega ne bi nakupljao plin. Upalite plamenike: okrenite gumb u položaj "Start", odnosno na viši stupanj i držite ga pritisnutog. Uskoro ćete začuti zvuk strujanja plina. Pritisnite gumb za paljenje. Plamenik se pali. Ako je roštilj opremljen automatskim paljenjem, plamenici se pale odmah kod okretanja regulatora za paljenje. ODABERITE PRAVU METODU ROŠTILJANJA

Drugi katalozi Bauhaus

Najnoviji katalozi