'Dutch Oven'
GULAŠ OD
ŠKAMPA I RIBE
ZA CCA. 4 OSOBE
Luk, rajčicu, komorač i celer nasjeckajte na
kockice, fino nasjeckajte čili rajčicu i češnjak. Riblji filet također nasjeckajte na komade
(ne presitno).
4
2
5
Zagrijte 'Dutch Oven' npr. na bočnom kuhalu plinskog roštilja i u njemu zagrijte suncokretovo ulje. Prodinstajte komadiće luka, dodajte komorač, celer, češnjak i čili pa sve pirjajte.
3
Zatim dodajte rižu, papriku u prahu, listove
lovora, bilje i šećer te dobro promiješajte.
Dodajte riblji temeljac i bijelo vino.
Dodajte pasiranu, nasjeckanu i svježu rajčicu. Ostavite da kuha cca. 20 minuta sa
zatvorenim poklopcem.
Riža bi već trebala dobro nabubriti. U lonac
dodajte ribu i škampe. Temperaturu možete
smanjiti – riba se u gulašu treba kuhati 10 do
15 minuta sa zatvorenim poklopcem.
Začinite gulaš solju i paprom, po potrebi
ukrasite biljem i servirajte s bijelim kruhom.
Dobar tek!
'DUTCH OVEN'
1
Materijal
Dimenzije
Opis
Br. art.
Cijena
1. Višenamjenska posuda
'Dutch Oven'
od lijevanog gusa
Ø 27 cm
s kukom za podizanje vrućeg poklopca
28444530
337,90
2
2. Višenamjenska posuda
'Dutch Oven 2u1'
od lijevanog gusa
Ø 33,5 cm
mogućnost odvojenog i
zajedničkog korištenja
27939778
1.129,-
PEKA
3
4
Materijal
Dimenzije
Opis
Br. art.
Cijena
3. Peka
3. Peka
4. Peka
od lijevanog gusa
Ø 33 cm
uz peku dolazi
podizač
25418767
369,-
od lijevanog gusa
Ø 39 cm
uz peku dolazi
podizač
25415139
429,-
od lijevanog gusa
Ø 39 cm
peka ima odvojiv
poklopčić
25420920
439,-
Aktualne cijene i više informacija možete pronaći na našem webshopu i u prodajnom centru.
33
'DUTCH OVEN'
1
SASTOJCI
500 g ribljeg fileta (npr. bakalar,
smuđ, divlji losos)
20 – 25 škampa
350 g svježe rajčice
1 limenka sjeckane rajčice
1 kg pasirane rajčice
50 g riže dugog zrna
1 veliki luk
4 češnja češnjaka
1 velika čili paprika
1/2 celera korjenaša
1 komorač
400 ml ribljeg temeljca
250 ml bijelog vina
1 svežanj mediteranskog bilja
2 lista lovora
3 žlice suncokretovog ulja
1 žlica smeđeg šećera
sol
papar